Ο Κούλογλου καλεί τους συγγενείς θυμάτων του κορωνοϊού να κινηθούν δικαστικά κατά της κυβέρνησης

21 Νοεμβρίου, 2020 11:15 ΜΜ
More videos

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, με άρθρο του στο «tvxs» απευθύνεται σε όσους έχασαν δικό τους άνθρωπο από κορωνοϊό με τον τίτλο: «Πολίτες, πλακώστε τους στις μηνύσεις».

Ο ευρωβουλευτής μεταξύ άλλων, ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της στην πανδημία του κορονοϊού, ενώ κάνει λόγο για «κοροϊδία με τον υποτιθέμενο διπλασιασμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ενώ το σύστημα φρακάρισε πριν κορυφωθεί το δεύτερο κύμα».

Μεταξύ άλλων, ο Στέλιος Κούλογλου γράφει τα εξής:

«Έτσι, σαν καραμπόλα εγκληματικής αμέλειας, έχουν βρεθεί οφθαλμίατροι και μικροβιολόγοι να περιθάλπουν ασθενείς. Θερίζει ο κοροναϊός στα δημοσία νοσοκομεία, 700 υγειονομικοί έχουν προσβληθεί στη Θεσσαλονίκη, 300 στη Θεσσαλία. Και έχεις και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να ζητάει υψηλές αποδοχές για τους ιδιώτες ιατρούς που θα δεχθούν να βοηθήσουν, για να μπορέσουν «οι χήρες και τα ορφανά να ζήσουν αξιοπρεπώς». Λες και οι γιατροί του ΕΣΥ που σκίζονται με λιγότερα χρήματα, είναι απάντρευτοι(ες) και στείροι(ες). Ο νεοδημοκράτης κ. Εξαδάκτυλος το δήλωσε, αλλά όλοι τέτοιοι είναι.

Τώρα τρέχουν και δεν φθάνουν στη Θεσσαλονίκη, απειλώντας με επίταξη τις ιδιωτικές κλινικές, που τόσο αδικαιολόγητα είχαν εξαιρέσει από την υποδοχή κρουσμάτων covid, όσο αναιτιολόγητα είχαν διπλασιάσει τα ημερήσια νοσήλια (από 800 σε 1600 ευρώ)/. Αθώοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Πεθαίνουν στους διαδρόμους των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης χωρίς καν διασωλήνωση, για να μην απαθανατίσουν το φονικό οι κάμερες. Θα μείνουν οι συγγενείς τους άπραγοι, να κοιτούν τους άκλαυτους νεκρούς;».