Ο Κώστας Ζουράρις ζητά Αρχαία σε Γυμνάσια και Λύκεια.

23 Νοεμβρίου, 20161:10 ΠΜ
More videos

Σε μία από τις πρώτες του συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, χωρίς ακόμη να έχουν υπογραφεί οι αρμοδιότητες του στο ΦΕΚ, o Κώστας Ζουράρις δήλωσε ότι η διδασκαλία της γλώσσας αποτελεί πρωταρχικό μέλημά του και για αυτό ασχολείται με την ανασύσταση των βιβλίων του δημοτικού και του γυμνασίου της  διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

«Έχω ζητήσει από τους δασκάλους και τους καθηγητές να μου στείλουν τι δεν πήγε καλά στην προηγούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» δήλωσε, απευθυνόμενος για πρώτη φορά στους καθ ύλην αρμοδίους για τη διδασκαλία της Γλώσσας στο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς.

Ένθερμος λάτρης της αρχαίας ελληνικής, ο Κώστας Ζουράρις όταν ρωτήθηκε για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, απάντησε πως η διδασκαλία της αρχαίας γλώσσας από τα νήπια και τα δημοτικά για την ώρα είναι δύσκολη. Παρόλα αυτά δήλωσε ότι στρέφεται προς την πρόταση του καθηγητή κ. Καζάζη.

Σύμφωνα με αυτή προβλέπεται η δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών στην Α’  και Β’  Λυκείου σε εθελοντική βάση με στόχο τη δημιουργία μιας βάσης 100.000 ανθρώπων που σε μερικά χρόνια θα μιλάνε και θα γράφουν την αρχαία ελληνική ως ζωντανή γλώσσα.

Το συγκεκριμένο μάθημα ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν θα περιλαμβάνεται στην ύλη της υπόλοιπης διδακτικής διαδικασίας και θα αποτελεί αποκλειστικά εθελοντική επιλογή των ενδιαφερόμενων μαθητών.

Η διδασκαλία της αρχαίας γλώσσας από τα νήπια και τα δημοτικά για την ώρα είναι δύσκολη, είπε, αλλά πρόσθεσε πως ωστόσο εκείνο που επεξεργάζονται είναι η πρόταση του καθηγητή κ. Καζάζη που θα επιτρέπει στη βάση εθελοντικής παρουσίας παιδιών της Α και Β γυμνασίου και λυκείου, να δημιουργηθούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών ώστε “σε μερικά χρόνια να έχουμε μια βάση 100 χιλιάδων ανθρώπων που μιλάνε και γράφουν την αρχαία ελληνική”. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως το μάθημα δεν θα περιλαμβάνεται στην ύλη της υπόλοιπης διδακτικής διαδικασίας.

Ο υφυπουργός Παιδείας δηλώνει πως είναι κομμουνιστής, αριστερός και χριστιανός ορθόδοξος αλλά τάσσεται υπέρ της δημιουργίας πολλών τεμένων στην Ελλάδα, ώστε για να εκδηλώνουν τα θρησκευτικά τους αισθήματα οι πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα έχει 1700% επιπλέον πρόσφυγες πάνω από την Τσεχία και την Βουλγαρία» είπε.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Εκκλησία, ο Κώστας Ζουράρις έκρινε ότι θα είναι πιο άνετες οι σχέσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ενώ σχολιάζοντας τη σχέση του κ. Ιερώνυμου με τον πρώην υπουργό, Νίκο Φίλη, υποστήριξε ότι είχαν και οι δυο δίκιο και άδικο. “Ο Ιερώνυμος δεν έπρεπε να μιλήσει για τον Φίλη όπως αναφέρθηκε και ο Φίλης να επιμείνει στις προτάσεις για το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, προτάσεις που είναι κοντά στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν έλειψε και η αναφορά του στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, τους οποίους κατηγόρησε ότι πιέζουν την κυβέρνηση γιατί θέλουν να γονατίσουν την Ελλάδα αφού δεν έχουν τηρήσει καμιά από τις δεσμεύσεις τους. Στόχος, είπε ο κ. Ζουράρις, είναι να μας γονατίσουν, ζητούν λίμπρες αίματος.

[newsit] [filologika]

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News