Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΟ κόσμος «επıκίνδυνα κοντά» στην επóμενn πανδnμία - Έρχεται ıός «100 φορές...

Ο κόσμος «επıκίνδυνα κοντά» στην επóμενn πανδnμία – Έρχεται ıός «100 φορές χεıρóτερος απó τον Covid»

Νέα ζοφερή πρόβλεψη ειδικών για το επόμενο κύμα πανδημίας

Ο κόσμος πλησιάζει «επικίνδυνα» στην επόμενη πανδημία, προειδοποίησε ένας ειδικός.

Η γρίπη των πτηνών έχει επί του παρόντος σοβαρό αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο, καθώς τα κρούσματα στους ανθρώπους αυξάνονται. Ένα νέο κρούσμα εντοπίστηκε πρόσφατα στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο οδήγησε τους ειδικούς σε μεγάλη ανησυχία για το εξαιρετικά παθογόνο και θανατηφόρο στέλεχος H5N1.

0 im an organic farmer bird flu could hit turkey numbers this christmas

Αυτό οδήγησε στον Dr. Suresh Kuchipudi, ερευνητή της γρίπης των πτηνών στο Πίτσμπουργκ, να προειδοποιεί ότι η επόμενη πανδημία είναι πιο κοντά από ποτέ, καθώς ο ιός φαίνεται να είναι θανατηφόρος για περίπου τους μισούς από αυτούς που τον κολλάνε.

Μιλώντας σε μια ενημέρωση του Λευκού Οίκου, ο Dr. Muchipudi είπε: «Αυτός ο ιός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της πανδημίας για πολλά, πολλά χρόνια και πιθανώς δεκαετίες. Και τώρα πλησιάζουμε επικίνδυνα σε αυτόν τον ιό που μπορεί να προκαλέσει πανδημία. Οι ιοί H5N1 έχουν ήδη επιδείξει αρκετά σημαντικά χαρακτηριστικά ενός πιθανού πανδημικού κύματος, ο ιός είναι ήδη παγκοσμίως κατανεμημένος, μπορεί και έχει δείξει την ικανότητα να μολύνει μια σειρά από ξενιστές θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων».

0 bird flu

Και για να ολοκληρώσει τα ζοφερά σχόλιά του, προειδοποίησε ότι το ποσοστό θνησιμότητας του ιού τον κάνει «100 φορές χειρότερο από τον Covid» και ότι «μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα μειώσει αυτό το ποσοστό ή θα μπορούσε να μεταλλαχθεί και να διατηρήσει την υψηλή θνησιμότητα του τιμή».

*Με πληροφορίες από την Dailystar, newsbomb

Τα πιο σημαντικά