Ο κόσμος αψήφησε τα μέτρα: Άδειασε το κέντρο της Αθήνας – Γέμισαν οι παραλίες

6 Φεβρουαρίου, 2021 3:36 ΜΜ
More videos

Εκμεταλευόμενοι τον καλό καιρό αρκετοί πολίτες έσπευσαν στις κοντινές παραλίες παρά την αυστηροποίηση των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Από τις 18:00 θα πρέπει να επιστρέφουν στα σπίτια τους οι Αθηναίοι καθώς από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από το απόγευμα (18:00) μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας (05:00). Το μέτρο εφαρμόζεται στην πρωτεύουσα τα Σαββατοκύριακα σε μία προσπάθεια περιορισμού της κινητικότητας που «θρέφει» τον κορωνοϊό.

Σήμερα, Σάββατο πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων το κέντρο της Αθήνας ήταν σχεδόν… έρημο. Η Ερμού είχε εντελώς διαφορετική εικόνα από ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν και παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός για αγορές ή βόλτα. Ωστόσο, λόγω του καλού καιρού αρκετοί πολίτες έσπευσαν στις παραλίες της Αττικής με τις εικόνες στο Καβούρι να μη θυμίζουν σε τίποτα ότι ζούμε εν μέσω πανδημίας. Το παραλιακό μέτωπο βούλιαξε από κόσμο ενώ στο Καβούρι όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες οι αποστάσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις και οι μάσκες πήγαν… περίπατο.

Δείτε τα βίντεο

Νέα μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα στις 6 το πρωί και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, στις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο Β- Αυξημένου Κινδύνου, στο «κόκκινο» δηλαδή, ισχύουν νέα περιοριστικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί, με μοναδική εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας, για λόγους εργασίας και για σύντομη βόλτα κατοικίδιου γύρω από τη μόνιμη κατοικία.

Καμπανάκι Γεραπετρίτη

Aνά πάσα στιγμή υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε και αλλά μέτρα, όχι μόνο για την Αττική, αλλά για όλη τη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο OPEN TV . Μία μέρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον Νίκο Χαρδαλιά και έπειτα από μία τηλεδιάσκεψη θρίλερ των λοιμωξιολόγων ο κ. Γεραπετρίτης ήταν ξεκάθαρος ότι αν δεν πέσουν τα κρούσματα του κορωνοϊού, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει νέα μέτρα στην Αττική.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «η επιθυμία μας είναι να έχουμε ένα ισόρροπο μείγμα, το οποίο θα διασφαλίσει την όσο δυνατόν καλύτερη λειτουργία της αγοράς και από την άλλη τη δημόσια υγεία», ενώ πρόσθεσε ότι η αίσθηση είναι ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και ότι σχετική επιπεδοποίηση θα μετρηθεί, υπογραμμίζοντας ότι «αν απαιτηθεί θα κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές».