Ο Κιμ Γιονγκ Ουν καπνίζει τσιγάρο δίπλα σε έναν πειραματικό πύραυλο γεμάτο εύφλεκτα καύσιμα

Ιούλιος 10, 2017 1:31 ΜΜ
More videos

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει την αίσθηση του κινδύνου.

Εντοπίστηκε να καπνίζει τσιγάρο δίπλα στους πειραματικούς κινητήρες του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας, πριν εκτοξευτεί. Ο ηγέτης ήταν μόνο μερικά μέτρα μακριά από τη βάση του Hwasong-14, ο οποίος έχει μη δοκιμασμένο πυραυλοκινητήρα με υγρό καύσιμο.

Σε ένα βίντεο που εντοπίστηκε στο Twitter, ο Κιμ φαίνεται πως καπνίζει ένα τσιγάρο καθώς ο πύραυλος ρυθμίζεται για να εκτοξευτεί. Κανείς δεν τον σταμάτησε, παρόλο που το υγρό καύσιμο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και ακόμα κι αν ελέγχεται, μπορεί να είναι ασταθές.

Σε ένα βίντεο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται να καπνίζει δίπλα στους πειραματικούς κινητήρες του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας, πριν εκτοξευτεί την Τρίτη.

Κανείς δεν τον σταμάτησε, παρόλο που το υγρό καύσιμο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και ακόμα κι αν ελέγχεται, μπορεί να είναι ασταθές.

Οι βορειοκορεάτες αξιωματούχοι έκαναν την εκτόξευση, την οποία ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επόπτευε ως ένα «λαμπερό θαύμα».

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την επιτυχημένη δοκιμή του πυραύλου την Τρίτη, λέγοντας πως ήταν ικανός να μεταφέρει μια μεγάλη και βαριά πυρηνική κεφαλή. Σε μια ανακοίνωση, οι αξιωματούχοι μίλησαν για την εκτόξευση, την οποία παρακολουθούσε ο ηγέτης τους ως ένα «λαμπερό θαύμα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε στο παρελθόν την ιδέα ότι ο Βορράς θα έχει έναν ενεργό διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, υποσχόμενος ότι «δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο». Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι ο νέος πύραυλος θα μπορούσε να φτάσει στην Αλάσκα ή ακόμη και προς τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Οι εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ, δήλωσαν πως ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας μπορεί να φτάσει σε περιοχές της Αλάσκας.

Ο Βορράς προσπάθησε επί μακρόν να κατασκευάσει έναν πύραυλο ικανό να μεταφέρει μια ατομική κεφαλή στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Η εκτόξευσή του σηματοδοτεί μια νέα φάση στο πρόγραμμα όπλων της χώρας.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως έκανε τη δοκιμή του πυραύλου και οι εμπειρογνώμονες της Αμερικής δήλωσαν πως θα μπορούσε να φτάσει μέχρι την Αλάσκα.

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα πραγματοποίησαν μια κοινή εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων την Τετάρτη. Αυτή ήταν η απάντησή τους στην δοκιμή που έκανε η Βόρεια Κορέα.

Επιπλέον, οι δύο χώρες έκαναν γυμνάσια πυρκαγιάς με μαχητικά τζετ και βομβαρδιστικά αεροπλάνα.

Απαντώντας στις πυραυλικές δοκιμές του Κιμ Γιονγκ Ουν, οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν κοινή άσκηση πυραύλων, την επόμενη μέρα. Το Σάββατο, οι δύο χώρες έκαναν γυμνάσια πυρκαγιάς με μαχητικά τζετ από τη Νότια Κορέα και αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα. Τα γυμνάσια πυρκαγιάς περιελάμβανα την καταστροφή ενός εχθρικού βαλλιστικού πυραύλου και υπόγειων εγκαταστάσεων, ως ένδειξη δύναμης ενάντια στη Βόρεια Κορέα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφθηκε ένα μαυσωλείο για την τίμηση του ιδρυτή του κράτους Κιμ Ιλ-σονγκ, την επέτειο θανάτου του παππού του. Τον συνόδευσαν οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι που συνέβαλαν στην επιτυχία της δοκιμής του βαλλιστικού πυραύλου.

 Η φωτογραφία είναι από τον Απρίλιο, από την επέτειο γέννησης του Κιμ Ιλ-σονγκ.

[DailyMail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: