Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τον αρχηγό του στρατού γιατί ήταν διεφθαρμένος!

10 Φεβρουαρίου, 2016 6:33 ΜΜ
More videos

Η… δικαιολογία ήταν ότι έκανε κινήσεις για προσωπικό του όφελος – Η επιρροή του στα δρώμενα της χώρας έβαινε μειούμενη το τελευταίο διάστημα…

Δυόμιση χρόνια έμεινε στο κορυφαίο αξίωμα του στρατού της Βόρειας Κορέας ο στρατηγός Ρι Γιανγκ-Τζιλ, πριν εκτελεστεί με απόφαση του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, ο στρατηγός κατηγορήθηκε για διαφθορά και με συνοπτικές διαδικασίες.

Κατείχε την θέση του αρχηγού του στρατού από τον Αύγουστο του 2013, όταν και τον είχε τοποθετήσει στην θέση αυτή ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Το τελευταίο διάστημα, διεθνείς παρατηρητές είχαν επισημάνει πως η επιρροή του στα πράγματα έβαινε μειούμενη…

Ο στρατηγός Ρι Γιανγκ-Τζιλ κατά παλαιότερη επίσκεψή του στο Καράτσι του Πακιστάν


Πιο συγκεκριμένα, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο μεταδίδει πως ο στρατηγός κατηγορήθηκε ότι κινεί διαδικασίες για προσωπικό του όφελος, ως αποτέλεσμα της διαφθοράς, ενώ δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος που επιβλήθηκε η ποινή στον Ρι Γιανγκ-Τζιλ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αποδείξει την… ευρηματικότητά του σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς όπως λέγεται είχε εκτελέσει με φλογοβόλο όπλο άλλων αξιωματούχο και είχε πετάξει ζωντανό σε άγρια σκυλιά τον ίδιο του τον θείο! Τον περασμένο Μάιο, ο υπουργός Αμυνας εκτελέσθηκε σε πεδίο βολής με αντιαεροπορικά πυρά, ως κατάσκοπος της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με αναφορά προς τα μέλη του κοινοβουλίου.

Ο Ρι ήταν αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Βόρειας Κορέας και εκτελέσθηκε αυτόν τον μήνα για διαφθορά και συνωμοτική δράση, διευκρινίζουν το Yonhap και άλλα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Η στρατιωτική ηγεσία της Βόρειας Κορέας βρίσκεται σε διαρκή ανασχηματισμό από το 2011, όταν ο Κιμ Γιονγκ-Ουν διαδέχθηκε τον πατέρα του. Εκτοτε έχει αλλάξει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων πολλές φορές. Συχνά, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Πιονγκγιάνγκ αποσύρονται από τη δημόσια σκηνή για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τροφοδοτώντας τις φήμες ότι έχουν πέσει σε δυσμένεια ή είναι θύματα εκκαθαρίσεων, μέχρι να ξαναεμφανισθούν.

Η πληροφορία για την εκτέλεση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του βορειοκορεατικού στρατού έρχεται σε μία στιγμή υψηλής έντασης έπειτα από την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς το περασμένο Σάββατο και την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της 6ης Ιανουαρίου.

Πηγή: independent.co.uk

Ακολουθήστε μας στο facebook: