Προβληματισμένος ο Καραμανλής: «Η Τουρκία ίσως θέλει να στήσει ένα σκηνικό Ιμίων»

22 Απριλίου, 2018 10:49 ΜΜ
More videos

Έντονα προβληματισμένος εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με όσα διαδραματίζονται στα ελληνοτουρκικά.

Όπως αναφέρει η «Real News», ο Κώστας Καραμανλής εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία του με κάθε ευκαιρία και δεν διστάζει να τη διατυπώνει, όταν η συζήτηση φτάνει σε αυτό το θέμα.

Μάλιστα, στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που έχει, είτε με τους συνεργάτες του, είτε με όσους τον επισκέπτονται στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού, η έκδηλη ανησυχία του πρώην πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά υπερκαλύπτει κάθε άλλο θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ο κ. Καραμανλής λέει: «Απαιτείται σοβαρότητα, συνέπεια και επαγρύπνηση».

Οι υδρογονάνθρακες

Η πάγια εκτίμηση του πρώην πρωθυπουργού είναι πως η βαθύτερη αιτία για τη συμπεριφορά της Άγκυρας από το 1973 και έπειτα είναι το ζήτημα των υδρογονανθράκων.

Κι αυτός είναι ο λόγος, όπως πίστευε από παλιά ο κ. Καραμανλής, που από τότε η Τουρκία ξεκίνησε να διατυπώνει τη θέση ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

Ο κ. Καραμανλής εκτιμά πως η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας ήταν αναμενόμενη.

Πριν από μερικές ημέρες όταν συζητούσε με συνεργάτες του και ανθρώπους που έχουν γνώση και παρακολουθούν τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Καραμανλής έλεγε προβληματισμένος: «Η Τουρκία ίσως θέλει να στήσει ένα σκηνικό Ιμίων».

Ακολουθήστε μας στο facebook: