Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΟ κακός χαμóς σήμερα με την Θεοφανία Παπαθωμά και την αφρικανική σκόνη

Ο κακός χαμóς σήμερα με την Θεοφανία Παπαθωμά και την αφρικανική σκόνη

Η Θεοφανία Παπαθωμά έκανε μια ανάρτηση με την οποία αμφισβητεί την προέλευση του πέπλου σκόνης που κάλυψε σχεδόν όλη την Ελλάδα τις προηγούμενες ώρες.

Η Ελλάδα ξύπνησε και σήμερα κάτω από ένα πέπλο σκόνης με τους επιστήμονες να προειδοποιούν ότι, ειδικά οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Το σχεδόν αδιαπέραστο πέπλο της σκόνης οφείλεται κατά τους ειδικούς στις αέριες μάζες από την Αφρική που μεταφέρουν σκόνη από τη Σαχάρα.

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ και Διευθύντρια του Τομέα Φυσικής-Περιβάλλοντος-Μετεωρολογίας Έλενα Φλόκα, σε συνέντευξή της εξήγησε το φαινόμενο. «Έχει να κάνει με την ατμοσφαιρική κυκλοφορία, που αυτή την περίοδο ευνοεί την μετακίνηση κυκλωνικών συστημάτων, που λέγονται σαχαριανές υφέσεις από την περιοχή της βόρειας Αφρικής και συγκεκριμένα από την περιοχή του Άτλαντα».

Όμως, οι εξηγήσεις των επιστημόνων δεν φάνηκαν επαρκείς για κάποιους συμπολίτες μας, ανάμεσά τους η Θεοφανία Παπαθωμά και ο τέως σύζυγός της Γρηγόρης Πετράκος.

Η Θεοφανία Παπαθωμά λοιπόν έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram, που θα συζητηθεί.

Έγραψε η ηθοποιός:

«ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ! Και ενώ εσύ ονειρεύεσαι, παλεύεις κι αγωνίζεσαι να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, κάποιοι προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη. Πείτε μας πώς να καθαρίσουμε τα βαρέα μέταλλα που μας ψεκάζουν, από τον οργανισμό!».

papathoma post 69e9a

Θυμίζουμε πως χθες και ο Γρηγόρης Πετράκος, αφού ανέβασε μια φωτογραφία με την Ακρόπολη πνιγμένη από την αφρικανική σκόνη, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Είναι φοβερό, άνθρωποι που ζουν 50, 60, 70 χρόνια στην Αθήνα και δεν έχουν δει ποτέ τους τέτοιο ουρανό, να πείθονται ότι αυτό που βλέπουν συμβαίνει επειδή φύσηξε. Λες και δεν είχε ξαναφυσήξει. Να μου πεις εδώ πίστεψαν πως μια νυχτερίδα δάγκωσε έναν Κινέζο κι έπρεπε να κλειστούμε στα καταφύγια 3 χρόνια για έναν θανατηφόρο ιό που για να δεις αν τον έχεις πρέπει να κάνεις τεστ».

Τα πιο σημαντικά