Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
διεθνήO καφές μπορεί να καταπολεμήσει το Πάρκινσον και την άνοια σύμφωνα με...

O καφές μπορεί να καταπολεμήσει το Πάρκινσον και την άνοια σύμφωνα με νέα έρευνα

Ο καφές θα μπορούσε να καταπολεμήσει την νόσο του Πάρκινσον και μια μορφή άνοιας, σύμφωνα με καινούργια έρευνα.

Δυο συστατικά συμπεριλαμβανομένης της καφεΐνης μπόρεσαν να αποτρέψουν τη συσσώρευση μιας τοξικής πρωτεΐνης στους εγκεφάλους των ποντικών.

Αυτή η πρωτεΐνη, γνωστή ως α-συνουκλεΐνη, σχετίζεται τόσο με τη νόσο του Πάρκινσον όσο και με την άνοια με σωμάτια Lewy.

Οι δοκιμές στα τρωκτικά που γενετικά διατρέχουν τον κίνδυνο εμφάνισης και των 2 ασθενειών έδειξαν ότι ο συνδυασμός της καφεΐνης και της ένωσης EHT μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη της α-συνουκλεΐνης μετά από 6 μήνες.

Οι επιστήμονες ελπίζουν τώρα ότι η καφεΐνη και η ένωση EHT θα μπορούσαν να συνδυαστούν σε ένα φάρμακο ώστε να βοηθήσουν στην θεραπεία του Πάρκινσον και της άνοιας με σωμάτια Lewy στους ανθρώπους. Και οι 2 αυτές ασθένειες είναι ανίατες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Rutgers με επικεφαλής την νευρολόγο, Δρ Μ Μάρα Μουράντιαν.

96df70f4fe802fd96028f1a5b48de429

“Το EHT είναι μια ένωση που βρίσκεται σε διάφορα είδη καφέ αλλά η ποσότητα ποικίλλει. Είναι σημαντικό να καθοριστεί η κατάλληλη ποσότητα και αναλογία ώστε οι άνθρωποι να μην παίρνουν περισσότερη δόση καφεΐνης από όση χρειάζονται καθώς αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία”, ανέφερε η Δρ Μουράντιαν.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

[dailymail]

Τα πιο σημαντικά