Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024
βίντεοΟ Ιππόκαμπος είναι το μόνο αρσενικό πλάσμα πάνω στη γη που γεννάει

Ο Ιππόκαμπος είναι το μόνο αρσενικό πλάσμα πάνω στη γη που γεννάει

Ο Ιππόκαμπος ανήκει στο ομώνυμο γένος των ιχθύων, της οικογένειας των συγναθιδών, της κλάσης των ακτινοπτερυγίων. Απαντάται στα παράλια ύδατα, κυρίως στις βόρειες θάλασσες και στη Μεσόγειο.

rainbow-colored-seahorse

lovethesepics

Το σώμα του είναι πεπιεσμένο που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από διογκωμένα λέπια που απολήγουν σε ακίδες κατά εμφανείς χρωματικές ζώνες. Ως κακός κολυμβητής χρησιμοποιεί πολύ συχνά την συλληπτήρια ουρά του για να γαντζωθεί σε σταθερά αντικείμενα, όπως κοράλλια.

backlitseahorse-steeley

squarespace

Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, ο αρσενικός ιππόκαμπος είναι αυτός που κυοφορεί το έμβρυο. Η σελίδα Mom.me αναφέρει, “Αν και κυοφορεί τα αυγά ο αρσενικός ιππόκαμπος, δεν τα φτιάχνει ο ίδιος.

image

ctvnews

Αφού ο αρσενικός και ο θηλυκός ιππόκαμπος περάσουν χρόνο φλερτάροντας, ο θηλυκός ιππόκαμπος αφήνει τα αυγά της μέσα στον θύλακα του αρσενικού. Αυτός γονιμοποιεί τα αυγά μέσα στον θύλακα.

Ο θύλακας είναι ένα περίπλοκο όργανο, που ρυθμίζει την θερμοκρασία, την ροή του αίματος και την αλατότητα του νερού, ώστε τα μωρά να είναι όσο πιο προετοιμασμένα γίνεται για την ζωή στον ωκεανό. Ανάλογα με το είδος ο ιππόκαμπος μπορεί να γεννήσει μέχρι και 1.000 μωρά σε μια μόνο γέννα.”

Δείτε το εκπληκτικό βίντεοΤα πιο σημαντικά