Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» πίσω από τις κάμερες σε σπάνιες φωτογραφίες

6 Απριλίου, 2018 10:33 ΠΜ
More videos

Το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη σειρά στο είδος της από το τηλεοπτικό κοινό έρχεται και φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» είναι ίσως η δημοφιλέστερη σειρά της τηλεοπτικής ιστορίας. Απόδειξη ότι το έργο του Φράνκο Τζεφιρέλι παίζεται ακόμα και σήμερα, 45 χρόνια αργότερα!

Και φέτος, λοιπόν, το τηλεοπτικό αριστούργημα θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1, από τη Μ. Τρίτη στις 21.00 μ.μ.

Πώς είναι όμως σήμερα ο «Ιησούς» και ποιες είναι οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς που ακόμα και τώρα θέλει ο Τζεφιρέλι να κρύψει;

Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο πρωταγωνιστής της σειράς, κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων από τα γυρίσματα κάπνιζε, έπινε ουίσκι για να ζεσταθεί και συζητούσε με τον σκηνοθέτη! Και όλα αυτά ενώ βρισκόταν επάνω στον Σταυρό!

Στο διπλανό Σταυρό δε, ο «ληστής» στα διαλείμματα κρατούσε και το ρόλο του κάμεραμάν…

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα

Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ήταν τότε 31 ετών, κοντά δηλαδή στα χρόνια του Χριστού…

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα

Τα γυρίσματα της σειράς διήρκησαν έναν χρόνο και πραγματοποιήθηκαν στην Τυνησία και το Μαρόκο. Για να γίνουν όμως, είχαν προηγηθεί τρία χρόνια προετοιμασίας.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα

Τα περισσότερα δεινά τα τράβηξε ο Ρόμπερτ Πάουελ, που χρειάστηκε να χάσει πολλά κιλά για να υποδυθεί τον Ιησού, ενώ για να γυριστεί η σκηνή που κουβαλά τον σταυρό και αυτές της σταύρωσης, έκανε δίαιτα 12 μέρες πριν.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα

Μάλιστα, λέγεται ότι, στη σκηνή με τον σταυρό παραλίγο να του πέσει, όμως τον συγκράτησαν με σχοινιά οι συνεργάτες της παραγωγής.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα

“Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία” έχει δηλώσει ο Ρόμπερτ Πάουελ για το ρόλο του στη σειρά.

“Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα” πρόσθεσε.

“Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί” λέει ο Powell.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα

“Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού” σημειώνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - γυρίσματα