Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, δημοσιοποίησε την ιστορίας μια γυναίκας και έγινε αμέσως viral!

22 Οκτωβρίου, 2015 5:04 ΜΜ
More videos

“Τα όνειρα δεν γίνονται πραγματικότητα με κάποιον μαγικό τρόπο. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά και ιδρώτας”. Colin Powell

Ο Mark Zuckerberg, ο ιδρυτής του Facebook, του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, κοινοποίησε πρόσφατα την ιστορία της Riza, μιας σκληρά εργαζόμενης γυναίκας από τις Φιλιππίνες, που αποφάσισε να κυνηγήσει τα όνειρά της παρά τις αντιξοότητες.

Η ιστορία έγινε κατευθείαν viral.

Η Riza μένει σε ένα μικρό νησί, όπου η μόνη δουλειά που υπάρχει για τις γυναίκες είναι το μάζεμα κοχυλιών. Η ίδια, όμως, είχε περισσότερα όνειρα για τον μέλλον της και παρά τις αντιξοότητες, σπούδασε πληροφορική.

Την περίοδο που έγραφε την διατριβή της ένας μεγάλος τυφώνας χτύπησε το νησί της και ως αποτέλεσμα παρέμεινε αποκλεισμένη για πολλές εβδομάδες.

Ευτυχώς, η Riza και οι συμφοιτητές της βρήκαν έναν τρόπο για να επικοινωνήσουν και να γράψουν την διατριβή τους. Τα κατάφεραν μέσα από το Internet.org του Facebook, μια πρωτοβουλία του Facebook που παρέχει χωρίς χρέωση κάποιες βασικές εφαρμογές και προσιτή πρόσβαση στο διαδίκτυο, για όσους δεν μπορούν να είναι online.

Με επιμονή και αποφασιστικότητα η Riza τελείωσε την διατριβή της και αποφοίτησε. Είναι η πρώτη στην οικογένειά της που έχει πτυχίο πληροφορικής.

Δείτε παρακάτω το βίντεο και ελπίζω να αποτελέσει και για εσάς πηγή έμπνευσης.

This is an amazing story about Riza — a young woman on a small island where the only job for women was collecting seashells, yet she used Internet.org to earn a degree in computer science.Being connected means having opportunity. We’re going to connect the whole world so one day everyone can achieve their full human potential — just like Riza.

Posted by Mark Zuckerberg on Monday, October 12, 2015

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: