Ο Guardian παραληρεί για το «μπουγατσάν»: Το γλυκό που γεννήθηκε από την κρίση και τη γενιά του Instagram

Δεκέμβριος 1, 2014 12:00 ΠΜ
More videos

Ειδικό αφιέρωμα στη νέα τρέλα που έρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, το «μπουγατσάν» πραγματοποιεί ο Guardian στο τμήμα του που ασχολείται με τις γαστριμαγικές απολαύσεις ανά τον κόσμο.

Η εφημερδία αναφέρει ότι αυτό το… fusion γλυκό δημιουργήθηκε από την οικονομική κρίση και τη  γενιά του Instagram και συνδυάζει το κρουασάν με την κρέμα που έχει η «κλασική» μπουγάτσα της Βορείου Ελλάδας.

«Το 2013 ο Κώστας Καπετανάκης και η γυναίκα του Μαρία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αποφάσισαν να επενδύσουν τις οικονομίες τους ανοίγοντας ένα καφέ στην οδό Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη και το ονόμασαν Estrella» αναφέρει ο Guardian και συνεχίζει «η επιτυχία του βοηθήθηκε από την εφεύρεση του μπουσατσάν, από τον σεφ Δημήτρη Κοπαράνη, που εκτός του ότι είναι γευστικό, δείχνει πολύ εντυπωσιακό, ιδιαίτερα όταν προσθέσει κανείς σοκολάτα».

Οταν ο Κοπαράνης το ονόμασε μπουσατσάν και το πόσταρε στο Instagram έγινε αμέσως viral και το γλυκό άρχισε να ξεπουλάει.

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας επισημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες του καφέ έχουν δώσει απεριόριστο ελεύθερο χρόνο στον Κοπαράνη για να δημιουργήσει νέα πιάτα, όπως σαλάτες που σερβίρονται σε βαζάκια μαρμελάδας ή πίτσα που προέρχεται από το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Η τελευταία του εφεύρεση είναι γαλλικά εκλέρ φτιαγμένα με ελληνικά συστατικά όπως ταχίνι, τσάι του βουνού και μαστίχα.

Μάλιστα, ο σεφ τονίζει ότι «Θέλουμε τα πάντα να είναι έκπληξη, θέλουμε οι πελάτες να διασκεδάζουν με το φαγητό».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: