Ο γηραιότερος άντρας στον κόσμο γιόρτασε τα γενέθλια του – Tο αλκοόλ του έδωσε μακροζωία

15 Δεκεμβρίου, 2017 2:21 ΜΜ
More videos

Γεννήθηκε στην Εξτρεμαδούρα στις 13 Δεκεμβρίου του 1904 και πήρε τον τίτλο του «γηραιότερου άντρα στον κόσμο» τον περασμένο Αύγουστο, μετά τον θάνατο του Πολωνο-Ισραηλινού Γιζράελ Κρίσταλ.

Τα 113α του γενέθλια γιόρτασε ο Ισπανός Φρανθίσκο Νούνιεζ Ολιβέρα, ο γηραιότερος πλέον άντρας στον κόσμο.

Ο Ολιβέρα γιόρτασε τα γενέθλιά του τρώγοντας τούρτα και πίνοντας γάλα, δηλώνοντας ότι τα διατροφικά μυστικά της μακροζωίας του είναι τα λαχανικά που καλλιεργεί όλα αυτά τα χρόνια στον κήπο του αλλά και το ένα ποτήρι κόκκινο κρασί που απολαμβάνει καθημερινά.

Ο υπεραιωνόβιος αποκάλυψε επίσης ότι μέχρι την ηλικία των 107 ετών έκανε καθημερινά περιπάτους στο χωριό του και από τα 98 του και μετά άρχισε και πάλι να διαβάζει, αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση καταρράκτη.

Η κόρη του Αντόνια, η οποία έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη φροντίδα του, αναφέρει ότι ο πατέρας της είναι πολύ καλά στην υγεία του και δεν ταλαιπωρείται από πόνους.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην El Mundo το 2015, ο Ολιβέρα είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να ζήσει μερικά χρόνια ακόμη, παρά το γεγονός ότι κανένας από τους φίλους του δεν ζει πια. «Το ξέρω ότι είμαι γέρος, αλλά δεν νιώθω γέρος» είχε πει τότε χαρακτηριστικά.

[onmed] [dailymail]