Ο Γιώργος Βασιλείου άφησε εποχή ως “ταξίαρχος Θεοχάρης”

4 Νοεμβρίου, 20179:45 ΜΜ
More videos

Πριν ένα χρόνο στις 2 Νοεμβρίου ο καλλιτεχνικός κόσμος πενθούσε για τον θάνατο του Γιώργου Βασιλείου, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 66 ετών.

Ο ηθοποιός είχε αφήσει εποχή, ως «αστυνόμος Θεοχάρης» το 1990 στην σειρά «Καλημέρα Ζωή» και όλος ο κόσμος μιλούσε για εκείνον.

Ποιος άλλωστε δεν θυμάται τις φράσεις «σκουλήκι» αλλά και το άγριο ξύλο που έδινε σε εκείνους που ανέκρινε προκειμένου να ομολογήσουν.

Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1950 στη Λαμία, και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου τελειώνοντάς την με άριστα.

Ο ηθοποιός συνεργάστηκε με σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού σινεμά και του θεάτρου όπως με την Ρένα Βλαχοπούλου, τον Θανάση Βέγγο, τον Στάθη Ψάλτη αλλά και με τον Σωτήρη Μουστάκα.

Το 2004 άλλαξε καριέρα και ασχολήθηκε με τα πολιτικά. Στις  εκλογές της 7ης Μαρτίου εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε φύγει από την Αθήνα και ζούσε στη Σαλαμίνα με την σύζυγό του Λία Θερμογιάννη και τα δύο τους παιδιά Βασίλη και Ιουλιέττα.

[star]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News