Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΟ Γιώργος Παπανδρέου καταγγέλλει νοθεία στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ

Ο Γιώργος Παπανδρέου καταγγέλλει νοθεία στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ φωτογραφίζει η ξαφνική κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου μόλις τρία 24ωρα πριν τον δεύτερο και τελικό γύρο της διαδικασίας για την εκλογή του νέου προέδρου να καταγγείλει νοθεία.

Με επιστολή του προς την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ) θέτει ευθέως θέμα νοθείας στις εκλογές της περασμένης Κυριακής

Συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει πως στο 20% των εκλογικών τμημάτων – στα 164 από τα 841 – βρέθηκαν τουλάχιστον 2700 ψηφοδέλτια περισσότερα από όσους ενεγράφησαν στους σχετικούς καταλόγους.

Η κίνηση Παπανδρέου, μόλις τρεις ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών για Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, με υποψήφιο τον ίδιο και τον Νίκο Ανδρουλάκη, πιθανότατα τινάζει στον αέρα την όλη διαδικασία, ενώ ενδεχομένως δρομολογεί εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει:

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζητώ από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

Τα πιο σημαντικά