Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΟ Γιάννης Γαλάτης προσφέρει στους πυρόπληκτους τη βίλα του στη Ραφήνα

Ο Γιάννης Γαλάτης προσφέρει στους πυρόπληκτους τη βίλα του στη Ραφήνα

Τη βίλα του στη Ραφήνα έχει ήδη προσφέρει ο γνωστός σχεδιαστής σε μία οικογένεια που έχασε το σπίτι της, ενώ δυστυχώς το ένα μέλος της, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, απεβίωσε.

Ο Γιάννης Γαλάτης τόνισε στην Espresso: «Με όλη μου την καρδιά φιλοξενώ οποιονδήποτε έχει ανάγκη που επλήγη από τις φωτιές της ανατολικής Αττικής»

«Με το που ξέσπασε η πυρκαγιά έδωσα εντολή στον φύλακα του σπιτιού, τον κύριο Κώστα, να φιλοξενήσει οποιονδήποτε βρίσκεται σε ανάγκη και δεν έχει πού να μείνει. Έτσι η κυρία Βούλα, που το σπίτι της ήταν κοντά στο δικό μου και βρέθηκε στον κυκλώνα της φωτιάς, ήρθε με τον άντρα της και τον έναν της γιο να μείνουν στο σπίτι μου για να νιώσουν πιο ασφαλείς. Δυστυχώς, χτες τη χάσαμε», εξομολογείται συγκινημένος και συμπληρώνει:

c0197cdecdde262d24c016246759fb8b

«Μου τηλεφώνησε ο γιος της και μου είπε κλαίγοντας το κακό μαντάτο. Δύο μέρες πριν την είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο, λόγω σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων. Στενοχωρήθηκα πολύ, γιατί την κυρία Βούλα τη γνώριζα πολλά χρόνια, ήταν πολύ καλή γειτόνισσα και φίλη των αδελφών μου, της Αναστασίας και της Φραγκίσκης. Μπορώ να πω ότι την έβλεπα και σαν μάνα μου…».

Οσον αφορά στο πως σώθηκε το πολυτελές σπίτι του Γιάννη Γαλάτη στη Ραφήνα, ο ίδιος σημειώνει ότι το σπίτι σώθηκε από την προνοητικότητα μιας φίλης του, της κυρίας Σταύριας, η οποία τον τελευταίο καιρό επίσης μένει επίσης εκεί με τον άντρα της.

3dbefce1bc304d5f0af615b449d98f88

«Γύρω στις 4 το μεσημέρι μου τηλεφώνησε λέγοντάς μου φοβισμένη: «Γιάννη, θα καούμε! Η φωτιά είναι τώρα στο Νταού Πεντέλης, αλλά με την κατεύθυνση του ανέμου βλέπω να φτάνει ως εμάς. Κάτι πρέπει να κάνουμε», δηλώνει ο σχεδιαστής και από τη Μύκονο, όπου βρισκόταν, έδωσε εντολή να ξεκινήσουν να καταβρέχουν όλο το σπίτι, χρησιμοποιώντας και τις δέκα βρύσες του κήπου του.

«Επί τέσσερις ώρες ο Κώστας με τη βοήθεια της Σταύριας και μιας οικογένειας Αλβανών, που μένει δίπλα μας, κατάβρεχαν το σπίτι. Τελικά, ο άνεμος σταμάτησε όταν η φωτιά κόντευε να φτάσει στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται περίπου είκοσι μέτρα μπροστά από το σπίτι μου. Αυτό το λες και θαύμα» ισχυρίζεται ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως κάηκε μόνο η σημαία η οποία βρισκόταν στην εκκλησία.

b3f798a442bcbb18022a122a11ce9221

Τα πιο σημαντικά