Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ανθρώπινες σχέσεις“Ο γάμος μας δεν είναι το τέλος της ελευθερίας μου, αλλά η...

“Ο γάμος μας δεν είναι το τέλος της ελευθερίας μου, αλλά η αρχή της.”

Πραγματικά μείναμε άφωνοι, όταν το διαβάσαμε αυτό. Κατά πάσα πιθανότητα οι καλύτεροι γαμήλιοι όρκοι που έχουμε διαβάσει ποτέ. Όλες οι σχέσεις πρέπει να ξεκινούν με τέτοιους όρκους! Διαβάστε παρακάτω τους όρκους:

“Ο γάμος μας δεν είναι το τέλος της ελευθερίας μου, αλλά η αρχή της.”

Είσαι ο άνθρωπος που θέλω να ζήσω ορμητικά κάθε πτυχή της ζωής μου. Όταν βγαίνω έξω τα Σαββατοκύριακα, θέλω να έχω εσένα δίπλα μου στο κλαμπ. Όταν σχεδιάζω μια περιπέτεια θέλω μαζί σου να κρατάω τον χάρτη. Όταν κάνω σχέδια για το μέλλον, θέλω να είσαι μέρος εξωπραγματικής σκέψης μου.

Είσαι το άτομο που θέλω να πηγαίνω, τρέχοντας μαζί του στα happy hour των μαγαζιών, για να πιούμε. Είσαι το άτομο που θέλω να χορεύω μαζί του σε όλο το σπίτι, φορώντας μόνο τα εσώρουχά μου.

Είσαι ο άνθρωπος που κάνει τον κόσμο μου να φαίνεται ομορφότερος και θέλω να επωφεληθώ από αυτό. Θέλω να βυθιστώ μαζί σου στο μέλλον, γιατί μαζί σου το μέλλον μοιάζει πιο μεγάλο και πιο λαμπερό από ότι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ.

Δεν θέλω να τακτοποιηθώ μαζί σου. Θέλω να απογειωθώ μαζί σου, να πάω σε χώρε μακρινές, χώρες που δεν έχω ξαναπάει και να ανακαλύψω κάθε γωνιά του κόσμου με εσένα στο πλευρό μου. Όταν παίρνω το σακίδιό μου και ετοιμάζομαι για το αεροδρόμιο, θέλω να είσαι εκεί μαζί μου.

Είσαι ο άνθρωπος που θέλω να χαθώ μαζί του, να περιπλανιέμαι σε άγνωστους δρόμους στις 5 το πρωί. Όταν γυρίζω σπίτι και έχω να διηγηθώ μια γελοία ιστορία με τους φίλους μου, θέλω να είσαι εσύ που στηρίζει τους ισχυρισμούς μου.

Είσαι το άτομο που θέλω να βρίσκω, όταν γυρίζω σπίτι και το άτομο που θέλω να αποδράσω μαζί του. Σε θέλω στο πλευρό μου σε κάθε περιπέτεια της ζωής μου από δω και στο εξής. Θέλω να κάνω τα πάντα μαζί σου!

Δεν θέλω να είσαι ο άνθρωπος που συμφωνεί πάντα μαζί μου. Θέλω να με προκαλείς. Να με προκαλείς να αλλάξω, να βελτιωθώ και να αναπτυχθώ με τρόπους που δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πριν σε γνωρίσω.

Θέλω έντονες συζητήσεις στις 3 το πρωί. Θέλω έντονες διαφωνίες και καυγάδες, όταν παραφέρομαι. Θέλω παθιασμένα επιχειρήματα για τον τρόπο που ζούμε, γιατί δεν θέλω ποτέ να σβήσει η φλόγα μεταξύ μας.

Θέλω να είμαι κάποιος που δεν φοβάσαι να προκαλέσεις, γιατί καμιά φορά χρειάζομαι λίγο “σπρώξιμο”. Και μπορείς να είσαι σίγουρος, ότι και εγώ θα σου δώσω μια παραπάνω ώθηση, όταν χρειαστεί.

Δεν θέλω να χάσω τον εαυτό μου τώρα που σε γνώρισα. Θέλω να χτίσω τον καινούργιο εαυτό μου μαζί σου. Υπάρχει κάτι πάνω σου, που με εμπνέει να θέλω να αναπτυχθώ, να γίνω πιο λαμπερή και πιο τολμηρή, από ότι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Και ελπίζω αυτό να σε εμπνέει και εσένα.

Ότι μαζί μπορούμε να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον να γίνουμε η πιο δυνατή, η πιο ισχυρή και η πιο πλήρης εκδοχή του εαυτού μας. Ότι σε δέκα χρόνια από τώρα θα είμαστε περήφανοι που θα στέκεται ο ένας στο πλευρό του άλλου και σε 20 χρόνια ακόμα πιο περήφανοι.

Ελπίζω να μην πιστεύεις, ότι η αγάπη μας θα μείνει στάσιμη, γιατί υπάρχει κάτι πάνω σου που με κάνει να νιώθω γεμάτος και ολοκληρωμένος, και όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω αυτό το συναίσθημα να φύγει.

Αν υπάρχει κάτι που δεν με ανησυχεί, αυτό είναι μήπως δεν τα καταφέρουμε και χωρίσουμε. Η αλήθεια είναι, ότι ποτέ δεν έπεσα με τα μούτρα στην αγάπη μας. Μπήκα μέσα στην αγάπη μας, εσκεμμένα και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Σε επέλεξα από την πρώτη στιγμή και μωρό μου σου υπόσχομαι, ότι θα συνεχίζω να σε επιλέγω.

Μέσα από κάθε καυγά θα διαλέγω εσένα. Μέσα από κάθε πειρασμό θα διαλέγω εσένα. Μέσα από κάθε εμπόδιο που θα συναντήσουμε στον δρόμο μας και θα κινδυνεύει να μας διαλύσει, θα διαλέγω πάντα και με όλη μου την δύναμη εσένα.

Δεν ανησυχώ μήπως κάποια στιγμή σταματήσω να σε αγαπάω. Η αγάπη μας είναι μια αφύπνιση, μια συνειδητή επιλογή που θα συνεχίζω να την επιλέγω μέχρι να σταματήσει η καρδιά μου να χτυπάει.

Και τώρα ας τελειώνουμε με αυτές τις επιπόλαιες υποσχέσεις… έχουμε και ένα πάρτι που μας περιμένει. Έχουμε να ανοίξουμε πολλά δώρα, πίνοντας την σαμπάνια μας, πριν πάμε ταξίδι του μέλιτος.

Όλο αυτό το θέμα του γάμου είναι παλιό και ξεπερασμένο, αλλά εμείς δεν είμαστε. Άλλωστε, είσαι νέος και τολμηρός μόνο μια φορά στην ζωή σου! Και μωρό οι πιο μεγάλες περιπέτειες της ζωής μας, μόλις ξεκίνησαν!Τα πιο σημαντικά