Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΟ Φλωρινιώτης καταγγέλλει: «Τρία χρόνια μου απορρίπτουν αίτηση για τιμητική σύνταξη»

Ο Φλωρινιώτης καταγγέλλει: «Τρία χρόνια μου απορρίπτουν αίτηση για τιμητική σύνταξη»

Την αγανάκτησή του για τη συνεχή απόρριψη του αιτήματος για τιμητική σύνταξη καταγγέλλει ο Γιάννης Φλωρινιώτης μιλώντας στο πειροδικό «Λοιπόν», τονίζντας ότι η επιλογή αυτή δε θα έπρεπε να γίνεται από συναδέλφους του.

«Το υπουργείο Πολιτισμού δίνει μια τιμητική σύνταξη σε αυτούς που προσφέρουν στον πολιτισμό. Εδώ και τρία χρόνια κάνω αίτηση για τιμητική σύνταξη κι έχει απορριφθεί. Είναι μια επιτροπή συναδέλφων από το σύλλογο τραγουδιστών, που προτείνουν στην επιτροπή του υπουργείου ποιος θα πάρει σύνταξη. Κακώς δίνουν σε συναδέλφους να επιλέγουν το ποιος θα πάρει σύνταξη, γιατί δίνουν σ’ εκείνους που γουστάρουν αυτοί, αυτούς προτείνουν. Τέτοιο μπούλινγκ…

Θέλω κάποια στιγμή να ξεκουραστώ, να έχω χρήματα να περάσω… Λένε για τον πολιτισμό… Εγώ έκανα δίσκο με Βάρναλη, Παλαμά, όλους τους Έλληνες ποιητές, μελοποιημένα τραγούδια. Ξεκίνησα να τραγουδάω με τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Μητσάκη, το Πρόδρομο Τσαουσάκη. Ο πρώτος δίσκος που έκανα ήταν με ρεμπέτικα. Ποτέ δεν έμπλεξα σε δικές τους κλίκες και κυκλώματα, ήμουν πάντα ελεύθερος», είπε χαρακτηριστικά.

d7f252fcd1e35387ecd7afec1e0718a1Τα πιο σημαντικά