Ο εργαζόμενος της Google που ζει σε φορτηγό της εταιρείας!

22 Οκτωβρίου, 2015 10:53 ΠΜ
More videos

Τον περασμένο Μάιο που ο 23χρονος Brandon μετακόμισε από την Μασαχουσέτη στην περιοχή Bay για να ξεκινήσει να εργάζεται ως μηχανικός λογισμικού για την Google, είδε πολλά διαμερίσματα στην περιοχή του San Francisco. Τα απέρριψε όλα ως πανάκριβα και αποφάσισε να ζήσει σε ένα φορτηγό.

googleclerk2_risegr

Ο νεαρός, που επέλεξε να μην αποκαλύψει την ταυτότητά του, οδηγήθηκε σε αυτή την επιλογή το καλοκαίρι της περασμένης χρονιάς, όταν έκανε την πρακτική του στην Google και έμενε σε διαμέρισμα όπου πλήρωνε 65 δολάρια το βράδυ, δηλαδή περίπου 2.000 δολάρια τον μήνα.

Ο ίδιος δήλωσε στο Business Insider: “Συνειδητοποίησα πως πλήρωνα ένα τεράστιο ποσό για το διαμέρισμα μου και σχεδόν ποτέ δεν έμενα εκεί. Είναι λάθος να πετάς τόσα λεφτά χωρίς λόγο, τα καις σχεδόν, αντί να τα επενδύσεις σε κάτι χρήσιμο για το μέλλον.»

Ο Brandon δεν έχασε χρόνο, αγόρασε ένα φορτηγό 12 τετραγωνικών, μάρκας Ford του 2006, το οποίο του κόστισε 10.000 δολάρια, δηλαδή το bonus που εισέπραξε όταν προσελήφθη στην Google.

googlebed_risegr

Μέσα στο φορτηγό, ο Brandon ζει με (κάτι λιγότερο από) τα απολύτως απαραίτητα. «Τα μοναδικά πράγματα που έχω είναι ένα κρεβάτι, μια ντουλάπα και έναν καλόγερο που έφτιαξα μόνος μου για να κρεμάω ρούχα», λέει ο Brandon και συμπληρώνει: «Δεν έχω τίποτα που χρειάζεται ηλεκτρισμό. Το φορτηγό έχει δικό του φωτισμό και μόνο τα βράδια χρησιμοποιώ μια λάμπα με αισθητήρες κίνησης. Επίσης έχω ένα φορητό φορτιστή για το κινητό μου και συνήθως φορτίζω το laptop στην δουλειά». Όσο για το φαγητό και την καθαριότητα και τα έξοδα του τηλεφώνου του, αυτά τα καλύπτει (όλα) η Google.

googleclerk_risegr2

Ένα επιπρόσθετο όφελος είναι η απόσταση από τη δουλειά: το φορτηγό είναι σταθμευμένο σε ένα πάρκινγκ κοντά στις εγκαταστάσεις της Google, οπότε πηγαίνει με τα πόδια στη δουλειά. Το μόνο προβληματάκι ήταν ότι κάποια στιγμή 10 σεκιουρτιτάδες του έκαναν κάποιες ερωτήσεις, αλλά όταν τους έδειξε το αποδεικτικό της εργασίας του, ζήτησαν συγγνώμη που τον ξύπνησαν και του είπαν ότι έχει φτιάξει «ωραίο σκηνικό».

brandon-google-risegr

Ο νεαρός εργαζόμενος είναι πανευτυχής με την επιλογή του, όχι μόνο γιατί μπορεί να εξοικονομεί ένα σωρό χρήματα (το 90% του μισθού του), αλλά και γιατί αυτή η εμπειρία είναι το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση ενός ονείρου: «Αν αποφασίσω επιτέλους να γυρίσω όλο τον κόσμο, θα πρέπει να είμαι εκπαιδευμένος σε συνθήκες δύσκολης διαβίωσης και αυτό είναι το καλύτερο πρώτο βήμα.»

Πηγή: Business Insider

Ακολουθήστε μας στο facebook: