Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
αρχιτεκτονικήΟ εντυπωσιακότερος ποδηλατόδρομος στον κόσμο βρίσκεται στην Νέα Ζηλανδία.

Ο εντυπωσιακότερος ποδηλατόδρομος στον κόσμο βρίσκεται στην Νέα Ζηλανδία.

Κάποιοι ποδηλάτες που ζουν σε πόλεις πολλές φορές πρέπει να μετακινούνται μέσα σε άσχημους δρόμους περιτριγυρισμένους από μπετόν. Υπάρχουν όμως και πόλεις που είναι λίγο πιο τυχερές και έχουν ακόμη μερικά δέντρα κατά μήκος των διαδρομών τους.

LightPathAKL___1_of_10

archdaily

Στο Ώκλαντ στη Νέα Ζηλανδία υπάρχει όμως κάτι πολύ διαφορετικό, μια ροζ έντονη γραμμή διασχίζει την πόλη και μεταμορφώνει με έναν μοναδικό τρόπο το τοπίο της πόλης για τους ποδηλάτες αλλά και για τους πεζούς.

LightPathAKL___5_of_6

archdaily

Το LightPathAKL είναι μέρος του κεντρικού ποδηλατόδρομου και έχει μήκος 600 μέτρα. Πριν μεταμορφωθεί, ήταν ένα ακόμη τμήμα του παλιού και αχρησιμοποίητου αυτοκινητόδρομου.

LightPathAKL___3_of_10

archdaily

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Monk Mackenzie και οι σχεδιαστές τοπίου LandLab έκαναν τη δραματική παρέμβαση που του έδωσε νέα χρήση και εμφάνιση που εντυπωσιάζει πραγματικά.

LightPathAKL___10_of_10

archdaily

Το βράδυ, τα πάνω από 300 φωτεινά LED κουτιά ενεργοποιούνται και κάνουν το έργο αυτό ακόμη πιο εκθαμβωτικό καθώς μοιάζει με ένα ροζ χείμαρρο που διασχίζει την πόλη.

1

archdaily

Το εντυπωσιακό αυτό πρότζεκτ εντάχθηκε πριν λίγες μέρες στη λίστα των υποψηφίων για τα διεθνή βραβεία αρχιτεκτονικής World Architecture Awards 2016, στην κατηγορία των μεταφορών.

2

archdaily

LightPathAKL___4_of_6

archdaily

LightPathAKL___6_of_10

archdaily

LightPathAKL___7_of_10

archdaily LightPathAKL___9_of_10
archdaily

Δείτε το βίντεο

Τα πιο σημαντικά