Ο Elon Musk απαντά στον ΟΗΕ: «Θα εξαλείψω την πείνα εάν αποδείξετε ότι γίνεται με 6 δισ. δολάρια»

1 Νοεμβρίου, 20216:13 ΜΜ

Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, απάντησε στον David Beasley, διευθυντή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (World Food Programme) του ΟΗΕ, ο οποίος τη προηγούμενη εβδομάδα ισχυρίστηκε ότι μπορεί με το 2% της περιουσίας του ο Musk να λύσει το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη.

Συγκεκριμένα ο Beasley ισχυρίστηκε πως 6 δισ. δολάρια μπορούν να αποτρέψουν τον θάνατο 42 εκατ. ανθρώπων. Ο Musk απάντησε μέσω Twitter ζητώντας πως αν του αποδείξουν πως με 6 δισ. δολάρια μπορεί πράγματι να δοθεί τέλος στην πείνα, αυτός θα δώσει το ποσό αυτό.

Εάν το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα μπορεί να περιγράψει απαντώντας σε αυτό το post στο Twitter ακριβώς πώς 6 δισ. δολάρια μπορούν να αντιμετωπίσουν την πείνα στον πλανήτη, θα πουλήσω μετοχές της Tesla αμέσως τώρα και θα το κάνω.

Αλλά πρέπει να είναι λογιστική open source, ώστε το κοινό να δει ακριβώς πώς θα ξοδευτούν τα χρήματα,

έγραψε ο Elon Musk, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 311 δισ. δολάρια.

Ο Beasley απάντησε στον Musk γράφοντας στο Twitter:

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε τα συστήματα για τη διαφάνεια και τη λογιστική open source. Η ομάδα σας μπορεί να εξετάσει και να συνεργαστεί μαζί μας για να είναι απολύτως βέβαιη για κάτι τέτοιο.

Διευκρίνισε ωστόσο πως το δεν είπε ποτέ ότι 6 δισ. δολάρια θα έλυναν την πείνα στον κόσμο.

Πρόκειται για μια εφάπαξ δωρεά για να σωθούν 42 εκατομμύρια ζωές κατά τη διάρκεια αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης πείνας.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News