Ο ελέφαντας που κυνηγούσε καιρό τον εκδικήθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο

18 Απριλίου, 2015 9:25 ΜΜ
More videos

Οι ελέφαντες είναι ζώα έξυπνα και ειρηνικά. Αντίθετα, οι άνθρωποι που έχουν ως χόμπι να κυνηγούν ελέφαντες και να τους εξοντώνουν αποκλειστικά για την ευχαρίστησή τους, δεν είναι. Μάλλον η έννοια του ζώου εδώ χάνει το νόημά της.

Δείτε τι έγινε πρόσφατα στην Αφρική.

Ο κύριος της εικόνας είναι ο Ian Gibson, o oποίος ειδικεύεται στο κυνήγι μεγάλων ζώων και συγκεκριμένα του ελέφαντα.

7fefc67fafb268803c4cb45e54327bb0_650x

Πρόσφατα ο άνδρας αυτός ήταν αρχηγός μια κυνηγητικής “εκστρατείας” στη Ζιμπάμπουε. Κυνηγούσε έναν τεράστιο ελέφαντα που οι ντόπιοι αποκαλούσαν “Ταύρο”. Μετά από ένα ατέλειωτο κυνήγι χωρίς τέλος, ο ελέφαντας έφτασε στα όριά του!

a8c92ee646b0869634d8619bc51bb672_650x

Όπως αναφέρουν οι βοηθοί του, ο Ίαν και ο ιχνηλάτης του, ο Ρόμπερτ, ένιωθαν ότι πλησίαζαν αρκετά το ζώο και το κυνήγι δε θα τραβούσε άλλο χρόνο. Το αξιοσημείωτο ήταν ότι αποκαλούσαν τον ελέφαντας, “the ivory” αναφερόμενοι στους χαυλιόδοντές του. Γι’ αυτούς η ζωή του ελέφαντα δεν είχε αξία, παρά μόνο οι χαυλιόδοντές του.

Μόλις οι δύο άνδρες έφτασαν περίπου σε απόσταση 100 μέτρων από τον τεράστιο ελέφαντα,  ο “Ταύρος” εξοργισμένος ξεκινά να έρχεται με μεγάλη ταχύτητα κατά πάνω τους. Φυσικά ο Ίαν δεν επέζησε από την κατά μέτωπο επίθεση, ενώ όλοι έμειναν άφωνοι από την πραγματικά  αιματηρή εικόνα που αντίκρυσαν.

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ο ελέφαντας βρισκόταν σε περίοδο ζευγαρώματος, κάτι που αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα του. Ένας έμπειρος κυνηγός όπως ο Gibson θα έπρεπε να το γνώριζε αυτό.

Η απώλεια μιας ζωής είναι πάντα ένα τρομερό γεγονός. Αλλά σε μια εποχή που οι ελέφαντες, οι τίγρεις, τα λιοντάρια και πολλά άλλα ζώα κινδυνεύουν με εξαφάνιση εξαιτίας ανθρώπων, όπως του Ian Gibson, που σκοτώνουν “για χόμπι” ώστε να έχουν ένα ακόμη λάφυρο στη συλλογή τους, δεν θα μας κατηγορούσε κανείς αν συμπονούσαμε και εμείς λίγο τον ελέφαντα. Που στο κάτω κάτω της γραφής προσπαθούσε απλά να επιβιώσει.

huffingtonpost /teleghaph.co.uk / mirror.co.uk
Ακολουθήστε μας στο facebook: