Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΟ ΕΦΕΤ ανακαλεί σαντιγί από τα ράφια πασίγνωστης αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σαντιγί από τα ράφια πασίγνωστης αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Στην ανάκληση vegan σπρέι σαντιγί από τα ράφια πασίγνωστης αλυσίδας σούπερ μάρκετ προχωρά ο ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, παρά το γεγονός πως στην ετικέτα στην ελληνική γλώσσα αναγράφεται η ένδειξη, «χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη, χωρίς σόγια», στην αγγλική αρχική επισήμανση η οποία βρίσκεται κάτω από την επικολλημένη ετικέτα αναγράφεται ότι μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος (may contain traces of milk).

Δείτε τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ:

anaklisi

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει ήδη αποσύρει το προϊόν από τα ράφια της, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας σχετικά με το προϊόν Σαντιγί σπρέι vegan «Schlagcreme vegan spray topping», με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 25/08/2024, διαπίστωσε ότι στην επικολλημένη ελληνική επισήμανση αναγράφεται η ένδειξη, «χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη, χωρίς σόγια, προϊόν : Leha Gmb H Γερμανία, Εισαγωγή: ΒΙΟΫΓΕΙΑ ΕΠΕ, Αργυρουπόλεως 6, Άγιος Στέφανος», ενώ στην αγγλική αρχική επισήμανση η οποία βρίσκεται κάτω από την επικολλημένη ετικέτα αναγράφεται ότι μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος (may contain traces of milk).

Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρία Σκλαβενίτης η οποία έχει ήδη προβεί σε απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από τα ράφια της.

Καλούνται οι καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο γάλα και στα προϊόντα με βάση το γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

Τα πιο σημαντικά