«Ο DJ μου σκότωσε τις κότες. Έπαθαν καρδιακή προσβολή από τη μουσική» λέει πτηνοτρόφος

25 Νοεμβρίου, 202111:33 ΜΜ
More videos

«Έχασα περίπου 180 κιλά κοτόπουλα εξαιτίας του δυνατού θορύβου, μιας και οι κότες πιθανότατα πέθαναν από το σοκ» λέει ο πτηνοτρόφος από την Ινδία.

Ο ιδιοκτήτης ενός πτηνοτροφείου στην Οντίσα της Ινδίας ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον 60 από τις κότες στη φάρμα του ψόφησαν λόγω δυνατής μουσικής από ένα μπάτσελορ πάρτι στο χωριό.

Ο πτηνοτρόφος υπέβαλε μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα στην περιοχή του Μπαλαρόρ, ισχυριζόμενος ότι 63 κότες στη φάρμα του πέθαναν από τη δυνατή μουσική που DJ έπαιζε σε πάρτι προς τιμήν του γαμπρού.

«Περίπου στις 11 το βράδυ της Κυριακής, το μπάτσελορ πάρτι από το κοντινό χωριό ξεκίνησε με τη μουσική να παίζει δυνατά. Επίσης υπήρχαν και πυροτεχνήματα. Μιας και ο θόρυβος ήταν πολύ δυνατός για να τον αντέξουν οι 2 χιλ. κότες στη φάρμα μου, ζήτησα από τους καλεσμένους να χαμηλώσουν τη μουσική. Ωστόσο, όλοι έμοιαζαν πολύ μεθυσμένοι και με έβρισαν.

Οι τρομοκρατημένες κότες άρχισαν να τρέχουν ολόγυρα φοβισμένες και περίπου μια ώρα αργότερα βρήκαν 63 κοτόπουλα να έχουν ψοφήσει» είπε ο πτηνοτρόφος.

Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, το επόμενο πρωί ο άντρας ζήτησε από την οικογένεια της νύφης να πληρώσει για τις ψόφιες κότες, αλλά αρνήθηκε.

«Έχασα περίπου 180 κιλά κοτόπουλα από τον δυνατό θόρυβο, μιας και οι κότες πιθανότατα πέθαναν από το σοκ» είπε ο πτηνοτρόφος.
Όπως ανέφερε ο αστυνομικός διοικητής της περιοχής, κάλεσε τόσο τον πτηνοτρόφο όσο και τους γείτονές του για να συζητήσουν τη μήνυση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον Σουριακάντα Μίσρα, καθηγητή ζωολογίας και συγγραφέα στη συμπεριφορά των ζώων, ο δυνατός θόρυβος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών νοσημάτων τόσο σε ανθρώπους όσο και στα πουλιά.

«Στις κότες υπάρχει ένας κιρκαδικός ρυθμός που ρυθμίζεται από τον φυσικό κύκλο μέρας/νύχτας. Έτσι, οι κότες κυρίως ξεκουράζονται και είναι αδρανείς τη νύχτα. Η ξαφνική ένταση ή το στρες από τη δυνατή μουσική μπορεί να αναστατώσει το βιολογικό τους ρολόι και να τις οδηγήσει στον θάνατο» ανέφερε ο επιστήμονας, σύμφωνα με την εφημερίδα “Hindustan Times”.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News