Ο Δήμαρχος Γαλατσίου «σπάει» την κατάληψη σε σχολείο

24 Σεπτεμβρίου, 2021 8:46 ΜΜ
More videos

Σε κατάληψη ήταν από την Δευτέρα το 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου καθώς περίπου 10 μαθητές αποφάσισαν να το κλείσουν, διεκδικώντας να τηρηθούν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των θρανίων, ενώ διαμαρτύρονταν «για κακές συμπεριφορές των καθηγητών».

Άμεσα ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Κάπουας επικοινώνησε με τον δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο καθώς και την αρμόδια διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο δήμαρχος εφθασε στο σχολείο, άνοιξε την πόρτα σπάζοντας το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί στην πόρτα και απέσυρε τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί. Μέσα στο σχολείο ανακάλυψε 4 όλους και όλους καταληψίες, που όπως λέει ο δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος, δεν ήταν καν εκπρόσωποι του 15μελούς, ούτε είχαν εκλεγεί με κάποια διαδικασία.

“Το σχολείο είχε λειτουργήσει μόλις 4 μέρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατόν να έχουν κιόλας προκύψει συγκεκριμένα αιτήματα. Τα παιδιά που έκαναν την κατάληψη δεν είχαν επικοινωνήσει με τον σύλλογο των καθηγητών, αλλά ούτε και είχαν την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων συμμαθητών τους”, δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο facebook: