Αυτός ο διευθύνων σύμβουλος δίνει 2000 δολάρια δώρο διακοπών!

30 Σεπτεμβρίου, 2016 2:20 ΜΜ
More videos

Υπάρχουν άνθρωποι, που είναι διστακτικοί να πάρουν τις διακοπές που δικαιούνται από την δουλειά τους, φοβούμενοι το τι μπορεί να γίνει κατά την απουσία τους.

Ο Μαρκ Ντάγκλας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας SteelHouse, αντιμετώπιζε αυτό το πρόβλημα. Όταν είπε στους υπαλλήλους του, ότι μπορούσαν να πάνε διακοπές όποτε τους βόλευε, πολλοί από αυτούς δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν.

Στην συνέχεια, ο Μαρκ είχε μια ιδέα. Γιατί να μην πληρώσει τους υπαλλήλους του να κάνουν διακοπές όπου αυτοί θέλουν. Ο Μαρκ σκέφτηκε να δώσει στους υπαλλήλους του 2.000 δολάρια μπόνους, τα οποία μπορούσαν να ξοδέψουν μόνο για τις διακοπές τους.

1

© SteelHouse / facebook.com

Υπάλληλοι της εταιρίας σε ετήσιο ταξίδι στο Λας Βέγκας.

Με άλλα λόγια, αν εργαζόσασταν στην εταιρία του Μαρκ, θα είχατε την ευκαιρία μια φορά τον χρόνο να ταξιδέψετε όπου θέλετε και να κάνετε ό,τι θέλετε. Φυσικά, πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να πάρουν το μπόνους και να μην το ξοδέψουν σε διακοπές. Αλλά, ο Μαρκ δεν συμβιβαζόταν με τίποτα σε αυτό το θέμα. “Θέλω πραγματικά να ταξιδέψετε και να περάσετε όμορφα”, επέμενε.

Τα αποτέλεσμα αυτής της ιδέας μιλούν από μόνα τους. Τα τελευταία 3 χρόνια μόνο 5 από τους 250 υπαλλήλους έχουν φύγει από την εταιρία και οι 3 από αυτούς έφυγαν για προσωπικούς λόγους. Επίσης, έγινε σαφές, ότι μετά από αυτό οι εργαζόμενοι γυρνούσαν με καινούργια αποθέματα ενέργειας και η δημιουργικότητά τους ήταν στα ύψη.

2

© SteelHouse / facebook.com

Ο Μαρκ πιστεύει, ότι και οι άλλες εταιρίες πρέπει να ακολουθήσουν αυτή την ιδέα.

“Είναι άλλο να πείτε στους υπαλλήλους σας, “Έχετε τρεις βδομάδες διακοπές”, όπως γίνεται στις περισσότερες εταιρίες και είναι διαφορετικό να πείτε “Σας δίνονται μερικά χρήματα και αν δεν τα χρησιμοποιήσετε για διακοπές, απλά θα πάνε χαμένα.” Αυτό είναι πιο αποτελεσματικό στο να πείσετε τους τους υπαλλήλους σας για την αξία των διακοπών.”

Πηγή:  Business Insider

Ακολουθήστε μας στο facebook: