Ο Δένδιας ανακάλεσε τον Έλληνα πρέσβη από το Αζερμπαϊτζάν – Ελληνική οργή για το καθεστώς Αλίεφ

7 Οκτωβρίου, 2020 12:44 ΜΜ
More videos

Ελληνική οργή για το καθεστώς Αλίεφ του Αζερμπαϊτζάν, που πλέον έχει καταστεί τουρκικό προτεκτοράτο. Η Ελλάδα κατέθεσε αυστηρό διάβημα στο Αζερμπαϊτζάν, μετά τις πρωτοφανείς και ανυπόστατες συκοφαντίες εις βάρος της χώρας μας και στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας ανακάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην τουρκική αυτή χώρα του Καυκάσου, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του το πρωί της Τετάρτης:

«Σε συνέχεια των απολύτως ανυπόστατων και προσβλητικών ισχυρισμών της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έγινε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν.

»Σε συνέχεια του διαβήματος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, κ. Ν. Πιπερίγκος, εκλήθη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια», αναφέρει η ανακοίνωση της ελληνικής διπλωματίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρέσβης, Νικόλαος Πιπερίγκος, πριν λίγο καιρό όταν κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στον Αζέρο πρόεδρο, όπως προβλέπεται, δέχτηκε πρωτοφανή ανθελληνική επίθεση από τον τύραννο Αλίεφ, που κυβερνά το Αζερμπαϊτζάν με ποσοστό 86%.