Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΟ «δάσκαλος της χρονιάς»: Τα σχόλια στην ορθογραφία των μαθητών του που...

Ο «δάσκαλος της χρονιάς»: Τα σχόλια στην ορθογραφία των μαθητών του που πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε τάξη

άσκαλος ορθογραφία: Ο Μάριος Μάζαρης είναι ένας από τους εκπαιδευτικούς που αγαπάει το σχολείο και τους μαθητές του. Όπως φαίνεται, αντιμετωπίζει τη διδασκαλία ως καθήκον απέναντι στη νέα γενιά και όχι σαν επάγγλεμα.

Δάσκαλος ορθογραφία: Τα μοναδικά σχόλια στους μαθητές του
Αυτό που μας ενθουσίασε είναι τα σχόλια που χρησιμοποίησε, όταν διόρθωνε γραπτά ορθογραφίας μαθητών, στα πλαίσια της επιβράβευσης ως κίνητρο μάθησης. Τι το ξεχωριστό έκανε; Ζήτησε από τους μαθητές του μα προσθέσουν μία λέξη ενθάρρυνσης για την προσπάθειά τους, στο τέλος της άσκησης. Τα παιδιά όντως ανταποκρίθηκαν και όλα έγραψαν κάτι θετικό. Στη συνέχεια, ανέλαβε ο ίδιος και έγραψε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα επιβράβευσης, στο σχόλιο κάθε μαθητή.

1 49

Στην ανάρτηση του δασκάλου γράφει χαρακτηριστικά:

«Εμείς επενδύουμε στο Μπράβο μου! Κάθε παιδί γράφει μια καλή κουβέντα για τον εαυτό του, μια λέξη ενθαρρυντική, ενώ κρατάμε και χειροκροτήματα για μας, που τα προσφέρουμε όποια στιγμή στη μέρα νιώσουμε πολύ ότι το θέλουμε. Γιατί αγαπάμε τον εαυτό μας, όπως κι αν είναι, και γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή μας, όχι γιατί το χρωστάμε σε κάποιον ή μας υποχρεώνει κανείς, αλλά για μας».

Όσο είχα μπροστά μου τα τετράδια της ορθογραφίας των μαθητών μου σκεφτόμουν ότι η αγάπη είναι η λέξη που σπάνια ένα παιδί θα γράψει λάθος. γιατί ακόμα κι αν δεν τη νιώθει , δεν την έχει στον βαθμό που θα ήθελε ή την έχει και τη μοιράζεται, δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί που δεν τη λαχταρά.

Τα μικρά παιδιά ευτυχώς το δείχνουν, οι μεγάλοι στερούνται από αυτήν που παίρνουν και κυρίως αυτή που δίνουν. Μη γίνε(σ)τε σαν αυτούς, αγαπήστε τον εαυτό σας όπως είναι κι ύστερα θα μπορέσετε και τους άλλους».

Δείτε μερικά από τα σχόλια που έγραψε στους μαθητές του:

2 37

3 33

4 33

5 25

6 22

7 16

Ο συγκεκριμένος δάσκαλος αποδεικνύει μέσα από τις ξεχωριστές του δράσεις, πως είναι ο άνθρωπος που θα ευχόμασταν να είχε δάσκαλο κάθε παιδί. Προσπαθεί διαρκώς να βρει τρόπους, ώστε να μεταλαμπαδεύσει γνώσεις ζωής στους μαθητές του, αλλά και δεξιότητες που θα τους ακολουθούν για μια ζωή. Ένα μεγάλο μπράβο!

Τα πιο σημαντικά