Ο Χαρδαλιάς ανακοινώνει την άρση απαγορεύσεων

28 Απριλίου, 2021 3:10 ΜΜ
More videos

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει στις έξι το απόγευμα τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Την άρση του lockdown θα επισφραγίσει η κατάργηση των SMS στο 13033, που βρίσκεται, μαζί με τις διαδημοτικές μετακινήσεις στο επίκεντρο της συζήτησης των ειδικών σήμερα.

Οσον αφορά στην απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων θεωρείται ότι με το άνοιγμα της εστίασης θα είναι άνευ αντικειμένου, επομένως μοιάζει δεδομένη η άρση της για τις καθημερινές ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για μετάβαση σε κομμωτήριο και εμπορικό κατάστημα και είναι ελεύθερες κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων για αποστολή του κωδικού 6 που αφορά σε ατομική άθληση.

Τα δύο σενάρια

Αντίστοιχα, η χρησιμότητα και των SMS μετά το άνοιγμα της εστίασης αμφισβητείται, ωστόσο πρόκειται για ένα μέτρο που συζητείται και για το οποίο θα ερωτηθεί και η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Τα δύο επικρατέστερα σενάρια, πάντως, είναι είτε η κατάργηση του συστήματος των υποχρεωτικών για τη μετακίνηση μηνυμάτων τη Δευτέρα του Πάσχα είτε με το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στις 15 Μαΐου.

Μαζί του θα βρίσκονται η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στην ενημέρωση θα βρίσκεται, όπως κάθε Τετάρτη, και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.