Ο Cecil το λιοντάρι γίνεται λούτρινο ζωάκι με σκοπό να μείνει για πάντα ζωντανός στη μνήμη μας

6 Αυγούστου, 2015 4:55 ΜΜ
More videos

Η ιστορία του Cecil του 13χρονου λιονταριού που δολοφονήθηκε την 1η Ιουλίου 2015 από έναν Αμερικανό οδοντίατρο είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους καθώς έχει κάνει το γύρω του κόσμου και έχει συγκλονίσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Cecil ζούσε στο Εθνικό Πάρκο Hwange της Ζιμπάμπουε και ήταν η σημαντικότερη ατραξιόν για το πάρκο. Επίσης παρακολουθούνταν από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ως μέρος μιας τεράστιας μελέτης.

Τον Cecil σκότωσε ο Walter Palmer, ένας Αμερικανός κυνηγός μεγάλων θηραμάτων, ο οποίος τον πλήγωσε με ένα βέλος. Στη συνέχεια τον παρακολούθησε και την 1η Ιουλίου 2015, σχεδόν 40 ώρες αργότερα, τον σκότωσε με μια καραμπίνα. Η δολοφονία του Cecil τράβηξε την προσοχή των παγκόσμιων μέσων μαζικής επικοινωνίας και προκάλεσε οργή σε πλήθος κόσμου καθώς και μια αρνητική αντίδραση στο internet εναντίων του Palmer.

Σύμφωνα με το δελτίου τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Αυγούστου, Ο Ty Warner Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ty Inc, δημιούργησε το Cecil το λιοντάρι Beanie Baby στη μνήμη της μεγάλης γάτας η οποία έγινε παγκόσμια γνωστή μετά τη δολοφονία της.

Τα Beanie Babies είναι μια δημοφιλής σειρά λούτρινων ζώων τα οποία είναι γνωστά για τις μεταλλικές κλωστές που περιέχουν οι οποίες τα επιτρέπουν να παραμένουν σε μια συγκεκριμένη στάση. Επίσης είναι γεμισμένα με πλαστικά πέλλετ (ή «φασόλια») και όχι με κάποια συμβατική γέμιση, δίνοντας έτσι στο λούτρινο μια πιο ευέλικτη αίσθηση.

Σύμφωνα με την Ty Inc, το 100% των κερδών από τις πωλήσεις του λούτρινου Cecil θα πάει στη Μονάδα Ερευνών και Προστασίας της Άγριας Ζωής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στην ομάδα των ερευνητών που μελετούσαν το λιοντάρι όταν αυτό σκοτώθηκε και συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για την προστασία της άγριας ζωής σε ολόκληρη την Αφρική.

«Ελπίζουμε, πως αυτό το ξεχωριστό Beanie Baby θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κόσμου  για την προστασία της άγριας ζωής και θα απαλύνει όλη αυτή τη θλίψη που υπάρχει για το χαμό του Cecil,” λέει ο Ty Warner.

Οι πωλήσεις του Cecil Beanie Baby αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Σεπτέμβρη

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: