Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
αληθινές ιστορίεςTo 4χρονο αγόρι που μοιάζει με γέρο και δεν μπορεί να πάει...

To 4χρονο αγόρι που μοιάζει με γέρο και δεν μπορεί να πάει σχολείο γιατί τα παιδιά τον φοβούνται.

Αυτό το 4χρονο αγόρι μοιάζει με 80χρονο άντρα, εξαιτίας μια πολύ σπάνιας ασθένειας.

Ο Βαγιαζήτ Χοσείν, έξω από την πόλη Μαγκούρα στο νότιο Μπαγκλαντές, υποφέρει από ένα πρησμένο πρόσωπο, χαλάρωση του δέρματος, πόνο στις αρθρώσεις, δυσκολία στην ούρηση και έχει ήδη αδύναμα και σπασμένα δόντια.

Οι άνθρωποι στην κοινότητά του τον αποφεύγουν και τα παιδιά τον φοβούνται, παρά το γεγονός, ότι η νοημοσύνη του είναι αρκετά πιο ανεπτυγμένη από τον μέσο όρο της ηλικίας του.

26b77c08d8c08c8b71325ef98e7b19bc 1

Πιστεύεται, ότι ο Βαγιαζήτ πάσχει από προγηρία, δηλαδή το σώμα του γερνάει 8 φορές πιο γρήγορα από το κανονικό.

Λέγεται, ότι αυτή η ασθένεια ενέπνευσε το μυθιστόρημα του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και την ταινία “Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον” με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ, ο οποίος γερνάει ανάποδα.

Ο Βαγιαζήτ Χοσείν είναι μόλις 4 ετών, αλλά μοιάζει με 80, λόγω μιας πολύ σπάνιας ασθένειας.

Πιστεύεται, ότι ο Βαγιαζήτ πάσχει από προγηρία, μια ασθένεια κατά την οποία το σώμα γερνάει 8 φορές πιο γρήγορα από τον κανονικό ρυθμό. Εδώ τον βλέπετε μαζί με την 18χρονη μητέρα του, Τρίπτι.

6

 

Οι ασθενείς που πάσχουν από πρόωρη γήρανση, συνήθως, πεθαίνουν σε ηλικία 13 ετών από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Βαγιαζήτ πάσχει, επίσης, και από μια σπάνια διαταραχή του δερματικού ιστού κατά την οποία το δέρμα κρέμεται χαλαρά στις πτυχώσεις.

Η 18χρονη μητέρα του, Τρίπτι Κχατούν, λέει ότι έχει μείνει άφωνη με το πόσο έξυπνος είναι ο γιος της, αλλά της ραγίζει την καρδιά, που η εμφάνισή του είναι τόσο ασυνήθιστη.

“Ο Βαγιαζήτ έμαθε να περπατάει, όταν ήταν 3 ετών, αλλά σε ηλικία 3 μηνών είχε ολόκληρη την οδοντοστοιχία του. Η σωματική του ανάπτυξη είναι τελείως αφύσικη, αλλά πνευματικά κάνει πολύ ωραίες συζητήσεις και έχει πολύ ανεπτυγμένη διαίσθηση για την ηλικία του.Δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα παιδιά. Μοιάζει με μεγάλο άντρα. Είναι η πρώτη φορά που έγινα μητέρα και ο πόνος μου που βλέπω το παιδί μου σε αυτή την κατάσταση είναι τεράστιος”, λέει η μητέρα του.

1

Όταν γεννήθηκε ο Βαγιαζήτ το 2012 σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, η Τρίπτι και ο σύζυγός της, Λόβελου, ήταν συντετριμμένοι, όταν οι γιατροί τους είπαν πως δεν ήξεραν πως να θεραπεύσουν το παιδί τους.

“Φοβόμουν να τον κοιτάξω, όταν γεννήθηκε. Ήταν απλά σάρκα και οστά. Έμοιαζε με εξωγήινο και αυτό με στεναχωρούσε πολύ. Οι γιατροί δεν είχαν ιδέα για το πως να τον θεραπεύσουν. Μας είπαν, ότι πρώτη φορά έβλεπαν τέτοιο μωρό. Μας προειδοποίησαν, ότι δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε”, δήλωσε η μητέρα του μικρού Βαγιαζήτ.

Είναι πιο έξυπνος από τον μέσο όρο της ηλικίας του, αλλά τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του φοβούνται να παίξουν μαζί του και έτσι δεν πηγαίνει στο σχολείο.

2

Όταν το νεαρό ζευγάρι γύρισε σπίτι μαζί με το παιδί τους, τα νέα για την κατάσταση της υγείας του μικρού μαθεύτηκαν γρήγορα. Όλη η γειτονιά μαζεύτηκε έξω από το σπίτι τους για να δουν το παιδί.

Ωστόσο, οι νεαροί γονείς υποστηρίζουν, ότι δεν έλαβαν καμία υποστήριξη από την τοπική κοινωνία. Οι άνθρωποι φοβούνταν να βρεθούν κοντά στον μικρό και πολλές φορές αμφισβητούσαν τις ικανότητες του ζευγαριού ως γονέων, αφού η Τρίπτι και ο Λοβελού είναι πρώτα ξαδέρφια.

“Είναι πολύ πεισματάρης, ανυπόμονος και ξέρει τι θέλει. Επίσης, είναι πολύ παιχνιδιάρης, έχει κοφτερό μυαλό και του αρέσει πολύ να συζητάει”, λέει η μητέρα του.

maxresdefault

Ο Βαγιαζήτ δεν πηγαίνει στο σχολείο και δεν παίζει με τα υπόλοιπα παιδιά, γιατί τον φοβούνται.

“Έχουμε πάει σε διάφορα νοσοκομεία, γιατρούς και φακίρηδες, αλλά η κατάσταση παραμένει η ίδια και μάλιστα χειροτερεύει μέρα με την μέρα. Ο γιος μου δεν είναι ένα φυσιολογικό μωρό και είναι πολύ οδυνηρό για έναν γονιό να ξέρει, ότι το παιδί του δεν θα ζήσει για πολύ”, δήλωσε ο πατέρας του Βαγιαζήτ.

Η μητέρα του είναι συντετριμμένη με την εμφάνιση του γιου της: “Δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα παιδιά. Μοιάζει με μεγάλο άντρα. Είναι η πρώτη φορά που γίνομαι μητέρα και μου είναι πολύ οδυνηρό να βλέπω τον γιο μου σε αυτή την κατάσταση.”

3

Ο Ντεμπασίς Μπισγουάς, ένας σύμβουλος από το νοσοκομείο Magura, είπε στην οικογένεια, ότι ο Βαγιαζήτ δεν θα ξεπεράσει τα 15 χρόνια ζωής.

4

“Είμαι περήφανη για αυτόν. Είναι πολύ έξυπνος σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικίας του. Η σχέση του με τα ξαδέρφια του είναι πολύ καλή και φιλική. Έχει αντίληψη της κατάστασής του, αλλά δεν του αρέσει να μιλάει για αυτό. Απλά, κλαίει, όταν νιώθει περίεργα”, λέει η μητέρα του.

Ο Ντεμπασίς Μπισγουάς, σύμβουλος από το νοσοκομείο Magura, επισκέφθηκε την οικογένεια τον προηγούμενο μήνα και τους είπε, ότι ο γιος τους υποφέρει από μια πολύ δύσκολη και σπάνια ασθένεια και ότι δεν πρόκειται τα ξεπεράσει τα 15 χρόνια ζωής.

PAY-Bayezid-Hossain

“Στην προγηρία ο ασθενής έχει το χαλαρό δέρμα ενός ηλικιωμένου λίγους μήνες μετά την γέννησή του. Μπορούμε μόνο να συμβουλεύσουμε την οικογένεια να ειδικευτεί στην φροντίδα που χρειάζεται ο μικρός στο νοσοκομείο της Ντάκα, καθώς δεν υπάρχουν θεραπείες εδώ”, δήλωσε ο Μπισγουάς.

“Καταλαβαίνει την κατάστασή του, αλλά δεν του αρέσει να μιλάει για αυτό. Απλά κλαίει, όταν αισθάνεται περίεργα”, υποστηρίζει η μητέρα του μικρού Βαγιαζήτ.

5

“Η μητέρα του κλαίει ασταμάτητα. Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα. Είναι οδυνηρό να βλέπουμε το πρώτο παιδί μας να υποφέρει από μια ασθένεια, που μάλιστα δεν μπορεί να θεραπευτεί. Θέλουμε να κάνουμε και άλλα παιδιά, αλλά φοβόμαστε. Νιώθουμε αβοήθητοι”, υποστηρίζει ο πατέρας του μικρού.

“Όπως κάθε γονιός θέλουμε να δούμε το παιδί να ζει μια μεγάλη και υγιή ζωή, αλλά νιώθουμε πως μόνο ένα θαύμα μπορεί να μας σώσει τώρα.”

Δείτε το βίντεο

Πηγή: dailymail

Τα πιο σημαντικά