Ο Αστακός του Λάνθιμου διεκδικεί Οσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου

25 Ιανουαρίου, 2017 12:16 ΠΜ
More videos

Η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη στις πέντε υποψήφιες για πρωτότυπο σενάριο στα φετινά όσκαρ. Ποιες οι υπόλοιπες ταινίες που διαγωνίζονται στην ίδια κατηγορία.

Βραβείο στα Όσκαρ 2017 θα διεκδικήσει και η ταινία “Αστακός” που έχει την… υπογραφή Ελλήνων δημιουργών.

O  Γιώργος Λάνθιμος

Οι Ευθύμης Φιλλίπου και Γιώργος Λάνθιμος είναι υποψήφιοι για Oscar Σεναρίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κόλιν Φάρελ, έχει κερδίσει ήδη ένα βραβείο από την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ των Καννών.

Ο αστακός είναι μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σ’ ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε σαράντα πέντε (45) ημέρες.

Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σ’ ένα ζώο της επιλογής τους και κατόπιν απελευθερώνονται στο Δάσος. Ένας απελπισμένος άντρας (Κόλιν Φέρελ) δραπετεύει από το ξενοδοχείο και καταφεύγει στο δάσος, όπου ζουν οι Μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται μία γυναίκα (Ρέιτσελ Βάις), ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες.

FeelgoodEntment

«Στην πρώτη σκηνή, συναντάμε τον Ντέιβιντ, που τον έχει παρατήσει η γυναίκα του, οπότε ως συνέπεια ο άντρας αυτός υποφέρει από μία έντονη αίσθηση μοναξιάς. Είναι ο μόνος χαρακτήρας που οδηγεί το κοινό σε τρεις διαφορετικούς κόσμους. Είναι ο μόνος χαρακτήρας που συναντάμε στην Πόλη, που τον πάνε στο Ξενοδοχείο και μετά στο Δάσος…» – Κόλιν Φέρελ

FeelgoodEntment

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας με ελληνικούς υποτίτλους:

Ακολουθήστε μας στο facebook: