Ο αρραβωνιαστικός μου θέλει να πάρουμε μαζί την κόρη του στο ταξίδι του μέλιτος. Είμαι παράλογη που ενοχλήθηκα;

26 Σεπτεμβρίου, 2021 4:31 ΜΜ
More videos

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την ομάδα σας. Ήθελα και εγώ να μοιραστώ μαζί σας κάτι που με προβληματίζει για να ακούσω και μια άλλη γνώμη. Ειμαι 26 ετών και έχω εδώ και 4 χρόνια σχέση με έναν αντρα 35 ετών, χωρισμένο με ένα παιδί 5 χρόνων.

Πριν από μερικούς μήνες αρραβωνιαστήκαμε και σε 2 μήνες πρόκειται να παντρευτούμε. Ενώ έχουμε κάνει όλες τις ετοιμασίες και συζητάμε με τον αρραβωνιαστικό μου για το πότε θα αναχωρήσουμε για το ταξίδι του μέλιτος, πρότεινα εφόσον ο γάμος θα είναι Σάββατο, μετά το γλέντι να κοιμηθούμε σπίτι και να αναχωρήσουμε Κυριακή πρωί πρωί, μου ξεφουρνίζει ότι θέλει να πάρουμε και την κόρη του μαζί να κοιμηθεί μαζί μας μετά το γάμο και να έρθει μαζί μας στο ταξίδι του μέλιτος.

Είμαι παράλογη που ενοχλήθηκα και του το είπα; Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που αφορά εμάς αποκλειστικά και ένα παιδί δεν έχει θέση στην πρώτη νύχτα του γάμου ή και σε ένα ταξίδι του μέλιτος… Πείτε μου τις γνώμες σας.

 

Απαντά η ψυχολόγος κυρία Βίκυ Μιχελή

Αγαπητή φίλη,

καταλαβαίνω απόλυτα να θέλεις στο ταξίδι του μέλιτος να είσαι μόνη εσύ και ο σύντροφός σου προκειμένου να χαρείτε, γιορτάσετε το γάμο σας. Όμως ο σύντροφός σου είναι πιθανό να νιώθει κάποιες ενοχές σε σχέση με το παιδί του και για αυτό θέλει να το πάρει μαζί σας.

Όπως τα υπολογίζω ο σύντροφός σου χώρισε απο τη μητέρα της κόρης του όταν εκείνη ήταν μωράκι και δεν έχει ζήσει το μεγαλώμα της, στιγμές μαζί της και πιθανόν να έχει καποιες ενοχές σε σχέση με όλα αυτά. Όμως αυτά είναι δικά του ζητήματα. Μπορεί να φοβάται ότι η μικρή επειδή πρόκειται να παντρευτείτε ότι θα χάσει τον μπαμπά της και θέλει να της αποδείξει το αντίθετο.

Μπορείς να του ξανα μιλήσεις ήρεμα να του επικοινωνήσεις και να τον ρωτήσεις ανοιχτά αν υπάρχει κάποιος τέτοιος φόβος από τη μεριά του. Μπορείς να του πεις ότι τον καταλαβαίνεις αλλά ότι και για εσένα αυτό το βήμα που κάνετε μαζί είναι πολύ σημαντικό.

Άλλωστε αν ήταν ο πρώτος γάμος για εκείνον θα πήγαινε ταξίδι του μέλιτος χωρίς το παιδί γιατί θα υπήρχε σοβαρή πιθανότητα το παιδί να δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού!

Θα σου πρότεινα να του μιλήσεις για όλα τα παραπάνω και να του πεις ότι, εφόσον είσαι θετική, μετά το γαμήλιο ταξίδι μπορείτε να κάνετε οι τρεις σας ένα ταξιδάκι και να περάσετε και πολύ όμορφα!

Σου εύχομαι τα καλύτερα και βίον ανθόσπαρτον!

Βίκυ Μιχελή
Ψυχολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών
Φοίβου & Αθηνάς 10
19005, Νέα Μάκρη
Τηλ: 2294300825
Κιν: 6944315963
E mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/vickymicheli.psychologist.neamakri/
Skype: vicky_micheli

Πηγή: singleparent.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: