Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος μιλά μέσα από τη ΜΕΘ: «Να προσέχετε…»

14 Νοεμβρίου, 2020 6:21 ΜΜ
More videos

Η πρέσβειρα της Αλβανίας στην Αθήνα επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Όπως φαίνεται από εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα αλβανικά ΜΜΕ, ο Αρχιεπίσκοπος ήταν καλά στην υγεία του και θέλησε να μάθει περισσότερα για τν διπλωμάτη της γειτονικής χώρας, που βρίσκεται λίγο διάστημα στο πόστο αυτό στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και διακομίστηκε με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ελλάδα προκειμένου να νοσηλευτεί.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό πως ο ιερέας εισήχθη σε ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

«Δεν ξέρουμε πώς κινείται αυτός ο ιός», λέει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

Μη φοβού, μόνον πίστευε»

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου,νωρίτερα από την εντατική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται, ήταν  «Μη φοβού, μόνον πίστευε».

Επιπρόσθετα, σε γραπτό μήνυμα εξέφραζε ολόψυχες ευχαριστίες προς τους γιατρούς του «Ευαγγελισμού», τους νοσηλευτές και στο πλήθος των ανθρώπων που ακόμη μία φορά εκδήλωσαν την αγάπη τους με αυθόρμητη προσευχή.

Αναλυτικά, το μήνυμά του:

Πέρασε ήδη η πρώτη ημέρα στον «Ευαγγελισμό» και όλα εξελίσσονται καλά. Σε όλη μας τη ζωή αναφερόμαστε στον Θεό των εκπλήξεων αλλά και στον Θεό των θαυμάτων. Η πορεία μας στην Αλβανία ξεκίνησε με την αναφώνηση «ο Θεός είναι μαζί μας» και την εν χορώ απάντηση «και εμείς μαζί του», που μας στήριξαν τη βεβαιότητα ότι «δεν θα μας αφήσει ο Θεός».

Ολόψυχες ευχαριστίες στους εκλεκτούς ιατρούς και νοσηλευτές και στο πλήθος των ανθρώπων, που ακόμη μία φορά εκδήλωσαν την αγάπη τους με αυθόρμητη προσευχή. Δύο λέξεις από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της περασμένης Κυριακής καθορίζουν την ενδεδειγμένη στάση: «Μη φοβού, μόνον πίστευε».