Ο απόλυτος οδηγός για να επιλέξετε το τέλειο σουτιέν.

6 Δεκεμβρίου, 20165:03 ΜΜ
More videos

Η Ρεμπέκα Αψάν είναι ειδική στα εσώρουχα και ήταν εκείνη που επέλεξε τα εσώρουχα που φορέθηκαν στο Sex and the City. Η Αντζελίνα Τζολί, η Μέριλ Στριπ και η Λίντα Ευαγγελίστα είναι μερικές από τις διάσημες γυναίκες που επισκέπτονται συχνά τα καταστήματά της. Επίσης, έχει γράψει ένα βιβλίο για την επιλογή του σωστού σουτιέν και των σωστών εσωρούχων.

Δείτε παρακάτω πως να επιλέξετε το σωστό σουτιέν που να είναι εξίσου ωραίο και άνετο.

Παίρνοντας μέτρα

Οι περισσότερες γυναίκες αγοράζουν το μέγεθος σουτιέν που θα ήθελαν να φοράνε και όχι αυτό που φοράνε στην πραγματικότητα. Συνήθως, καταλήγουν να παίρνουν ένα νούμερο σουτιέν μικρότερο.

Για να σιγουρευτείτε για το μέγεθος σουτιέν που φοράτε πρέπει πρώτα να μετρήσετε τις διαστάσεις σας, αλλά να θυμάστε, ότι οι μετρήσεις είναι μόνο η αρχή. Τα μεγέθη που μετρήσατε μπορεί να αποδειχθούν κάπως εσφαλμένα, όταν δοκιμάσετε το σουτιέν, επειδή οι διάφορες εταιρίες παράγουν προϊόντα που είναι οριακά διαφορετικά σε μέγεθος και επειδή το σώμα σας είναι μοναδικό.

Η περίμετρος του σουτιέν

1

Χαμηλώστε τα χέρια σας. Η ταινία μέτρησης πρέπει να είναι αυστηρά οριζόντια και κολλημένη πάνω στο σώμα σας. Θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό, αν μπορεί να το κάνει κάποιος άλλος για εσάς, αλλά και μόνοι σας μπορείτε να τα καταφέρετε.

Η περίμετρος του στήθους

2

Φορέστε το πιο άνετο, απλό και συνηθισμένο σουτιέν που έχετε. Η ταινία μέτρησης πρέπει να είναι τοποθετημένη οριζόντια και να περάσει πάνω από την προεξέχουσα περιοχή του στήθους, αλλά χωρίς να το πιέζετε.

Το βάρος μας μπορεί να αλλάζει κατά καιρούς, ωστόσο πολλοί επιμένουν να αγοράζουν το ίδιο νούμερο σουτιέν παρά τις σωματικές αλλαγές. Μην δεσμεύετε τον εαυτό σας μόνο σε ένα μέγεθος σουτιέν. Αν το βάρος σας αλλάζει 3 με 5 κιλά, πρέπει να μετρήσετε πάλι τις διαστάσεις σας.

Τώρα, ήρθε η ώρα να πάτε στο κατάστημα. Να θυμάστε, ότι το να δοκιμάσετε διαφορετικά σουτιέν μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα.

Πως να δοκιμάσετε ένα σουτιέν

Η περίμετρος του σουτιέν και η περίμετρος του στήθους επηρεάζουν το ένα το άλλο. Όσο μεγαλύτερη είναι η περίμετρος του σουτιέν τόσο μεγαλύτερο είναι το cup του σουτιέν.

epilogi

Προετοιμαστείτε να δοκιμάσετε τουλάχιστον 10 διαφορετικά σουτιέν, τουλάχιστον 2 διαφορετικών εταιριών. Δοκιμάστε κλασικά σχέδια με απαλά cup. Όταν βρείτε το κατάλληλο μέγεθος, δοκιμάστε διάφορα σχέδια αυτού του μεγέθους.

Πάρτε τα δυο πρώτα μεγέθη, που είναι σύμφωνα με τις μετρήσεις σας. Για παράδειγμα, 34Α.

Τα ακόλουθα δυο σχέδια πρέπει να έχουν μικρότερη περίμετρο, αλλά μεγαλύτερο cup. Οπότε σε αυτή την περίπτωση, 32Β.

Το τρίτο πρέπει να έχει μικρότερη περίμετρο, οπότε σε αυτή την περίπτωση 32Α.

Το επόμενο πρέπει να έχει μεγαλύτερο cup, όπως 34Β.

Τα δυο τελευταία πρέπει να έχουν και μεγαλύτερη περίμετρο και μεγαλύτερο cup, για παράδειγμα 36C.

Όλα τα σουτιέν πρέπει να αξιολογηθούν με βάση 3 πράγματα: το cup, την περίμετρο του σουτιέν και τις τιράντες του ώμου.

4

Όταν δοκιμάζετε ένα σουτιέν, κουμπώστε το στο τελευταίο άγκιστρο στα δεξιά, δηλαδή στην πιο χαλαρή ρύθμιση. Ανάλογα με το υλικό και την περίμετρο του σουτιέν, μπορεί να τεντωθεί μέχρι και 5 εκατοστά.

Πως πρέπει να δείχνει το τέλειο σουτιέν: μια λίστα

Η περίμετρος του σουτιέν

5

Το 90% της στήριξης που παρέχει το σουτιέν προέρχεται από την βάση του σουτιέν και το 10% από τις τιράντες. Η βάση πρέπει να είναι σταθερή και να φτάνει γύρω από τον θώρακα, αλλά όχι να κόβει το δέρμα. Σηκώστε τα χέρια σας και λυγίστε το σώμα σας δεξιά και αριστερά. Η βάση πρέπει να είναι σταθερή. Το κέντρο του σουτιέν πρέπει να κρατάει σταθερά τον θώρακα.

6

Πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος, ώστε να χωράνε 2 δάχτυλα κάτω από το κούμπωμα, διαφορετικά η βάση του σουτιέν θα ανέβει προς τα πάνω μισή ώρα αφότου το φορέσετε. Πρέπει να είναι εντελώς οριζόντια γύρω από το στήθος σας. Όταν το δοκιμάζετε για πρώτη φορά και φαίνεται λίγο σφιχτό, είναι φυσιολογικό.

Τα cups

7

Αν τα cups έχουν αναδιπλώσεις, τότε το σουτιέν είναι μεγάλο. Δοκιμάστε ένα νούμερο μικρότερο.

8

Αν το σουτιέν πιέζει το στήθος σας στο σημείο να δημιουργούνται ρυτίδες κοντά στις μασχάλες, τότε είναι πάρα πολύ μικρό. Δοκιμάστε ένα μεγαλύτερο μέγεθος cup.

Το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας των οστών θα πρέπει να βρίσκεται γύρω από τις άκρες του σουτιέν, συμπεριλαμβανωμένων των πλευρών και του στέρνου. Αν τα κόκαλά σας καλύπτονται μερικώς, τότε χρειάζεστε μεγαλύτερο μέγεθος.

Οι τιράντες

9

Το σουτιέν δεν πρέπει να προσφέρει μόνο στήριξη, αλλά και ανόρθωση. Για να δείτε, αν το σουτιέν σας ταιριάζει βρείτε το μέσο ανάμεσα στον ώμο και τον αγκώνα σας. Εκεί είναι το σημείο, που πρέπει ο θώρακας σας να προεξέχει περισσότερο. Αλλά να θυμάστε, ότι δεν πρέπει να σας κόβει στους ώμους.

Αλλά να θυμάστε, ότι δεν πρέπει να πέφτει μεγάλο βάρος στις τιράντες. Ρίξτε απαλά τις τιράντες από τους ώμους σας. Τα cup μπορεί να πέσουν λίγο, αλλά η βάση πρέπει να παραμείνει στην θέση της.

Επίσης, μην ξεχνάτε να ελέγχετε καθημερινά τις τιράντες του σουτιέν.

Επίσης, το ύψος του στήθους σας δεν πρέπει να είναι πιο χαμηλό από το κατώτερο άκρο του σουτιέν σας.

Το σωστό σουτιέν θα σας κάνει να φαίνεστε σαν να έχετε χάσει 3 με 5 κιλά.

10

Άλλα πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Αν οι τιράντες του σουτιέν πέφτουν συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν ειδικό συνδετήρα που τις συνδέει στην πλάτη.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε το μέγεθος του σουτιέν που σας ταιριάζει, μπορείτε να πάρετε ένα σουτιέν με μεγαλύτερο cup και να πάτε σε μια μοδίστρα να σας φτιάξει την βάση.

Αν τα στήθη σας έχουν διαφορετικό μέγεθος μεταξύ τους, επιλέξτε ένα κλασικό σχέδιο που δέχεται επιπλέον ενίσχυση για να καλύψετε την διαφορά.

Αν έχετε μεγάλη πλάτη και μικρή προτομή, δώστε περισσότερη προσοχή στο να πάρετε το σωστό cup. Αν η βάση είναι λίγο μικρότερη, δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού μπορείτε να βάλετε ένα εξάρτημα επέκτασης σουτιέν και το πρόβλημα λύθηκε.

[Rebecca Apsan, The Lingerie Handbook ,Alina Gizatullina]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News