Δεν είναι δείγμα ανδρισμού να χτυπήσεις μια γυναίκα. Το αντίθετο. Είναι η απόδειξη ότι είσαι ο μεγαλύτερος φλώρος. Είσαι λίγος. Πολύ λίγος. Και προσέξτε. Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής: Πολλές φορές οι γυναίκες σε φέρνουν στο σημείο, με τη λεκτική βία, να ανταποδώσεις το… χτύπημά τους. Σε φτάνουν στο αμήν, που λένε. Και εκείνη την ώρα είναι που πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι άντρας κι όχι απλά… αρσενικός. Γιατί το αρσενικός ή θηλυκός είναι θέμα τύχης. Το να είσαι άντρας είναι επιλογή. Κι αν θες να τιμήσεις την επιλογή σου, εκείνη τη στιγμή που είσαι στα κόκκινα, οφείλεις να κάνεις αυτό που πρέπει. Να γυρίσεις την πλάτη σου και να φύγεις. Να ηρεμήσεις. Το να σηκώσεις χέρι δεν παίζει. Ούτε δικαιολογείται. Από κανέναν κι από τίποτα.
Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε
Θα μπορούσα να σας γράψω άλλα πράγματα. Να πω «ντροπή» κλπ. Να κάνουμε (ένα ακόμη) μάθημα ηθικής. Αλλά θαρρώ πως έχετε βαρεθεί όπως κι εγώ τις κούφιες κουβέντες. Ναι, είναι αρκετές οι φορές στη ζωή ενός άντρα που θα νιώσει το κεφάλι του να βουίζει από αυτά που ακούει από μια γυναίκα. Όμως όσες είναι αυτές οι φορές, άλλες τόσες πρέπει να είναι και εκείνες που αντέδρασες σαν άντρας και είχες τα κότσια να γυρίσεις την πλάτη του και να φύγεις. Να μην πεις κουβέντα. Ούτε λέξη. Όχι να βαρέσεις…
Ξύλο οι άντρες παίζουμε μόνο μεταξύ μας. Άντρας με άντρα. Κι αν σας πουν ότι η βία μεταξύ αντρών είναι επίσης καταδικαστέα, πείτε ότι από τότε που οι άντρες σταμάτησαν να παίζουν ξύλο, χάθηκε η μπέσα. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Για να τελειώνουμε, μέρα που είναι σήμερα: Τις γυναίκες δεν τις χτυπάμε ποτέ… Άντε, για να συνεχίσουμε αληθινά κι όχι ηθικοπλαστικά, μόνο στο σεξ… Κι αυτό με προσοχή. Να προκαλεί ηδονή ο πόνος όχι οδύνη. Και δεν είναι τυχαίο ότι το ηδονή και το οδύνη μοιάζουν τόσο μεταξύ τους. Δεν ήταν μαλάκας αυτός που έφτιαξε την ελληνική γλώσσα…
[ratpack]