Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
αληθινές ιστορίεςΟ άντρας μου, ζήτησε διαζύγιο. Θέλω να τον γονατίσω οικονομικά για να...

Ο άντρας μου, ζήτησε διαζύγιο. Θέλω να τον γονατίσω οικονομικά για να δούμε… θα συνεχίσει η γκόμενά του να ειναι μαζί του;

Όλα αυτά που κατά καιρούς διαβάζω ήρθε η ώρα που συνέβησαν και σε εμένα.

Μετά από 25 χρόνια γάμου και τρία παιδιά μου ζήτησε διαζύγιο. Ή μάλλον όχι ζήτησε. Απαίτησε με έντονο ύφος σαν να μου έλεγε «Έλα τελείωνε, και πολύ που κράτησε, άντε άδειασέ μας τη γωνιά να κάνουμε και εμείς τη ζωή μας». Είχα καταλάβει από καιρό ότι κάτι συνέβαινε με μία μικρότερη στη δουλειά αλλά από τη στιγμή που δεν ήμουν σίγουρη δεν μπορούσα ούτε να πω ούτε να κάνω κάτι. Δεν σεβάστηκε όλα αυτά τα χρόνια που του αφιέρωσα που ήμουν πάντα στο πλευρό του και τον στήριξα στα πάντα, δεν σεβάστηκε ούτε τα παιδιά μας και πήγε και τα έφτιαξε με μία της ηλικίας τους. Δεν μου άξιζε ένα τέτοιο φινάλε. Πάνω-κάτω ήξερα ότι κάτι συμβαίνει οπότε όταν μου ζήτησε το διαζύγιο δεν με βρήκε και τελείως απροετοίμαστη. Απροετοίμαστη με βρήκε η αντίδραση και η συμπεριφορά του. Είχα κάνει κάποια σενάρια με το μυαλό μου, σενάρια τα οποία θα βάλω μπρος.

Αν νομίζει ότι μετά από 25 χρόνια θα με πετάξει σαν την τρίχα από το ζυμάρι είναι πολύ γελασμένος. Την περιουσία αυτή που έχτισε τον βοήθησα και εγώ να τη χτίσει οπότε αν νομίζει και εκείνος και η γκόμενά του ότι θα τα φάνε μαζί είναι πολύ γελασμένοι. Θα τον τρέξω στα δικαστήρια και δεν θα του αφήσω φράγκο. Θα διεκδικήσω αυτά που μου ανήκουν.

Ο άντρας μου ήθελε από νωρίς παιδιά, παιδιά τα οποία μεγάλωνα εγώ όσο εκείνος δούλευε ώρες ατελείωτες για να φτιάξει την περιουσία που έχει σήμερα. Τουλάχιστον τα μισά μου ανήκουν και θα τα πάρω. Να δούμε τότε. Η γκόμενά του τον θέλει για τα ωραία του τα μάτια ή για τα λεφτά του; Θα τον θέλει τώρα θα τον αφήσω άφραγκο; Αποκλείεται. Αυτές οι μικρούλες μόνο για τα λεφτά νοιάζονται ή για να πάρουν καμιά προαγωγή. Μυρίστηκε λεφτά και δεν χαμπάρισε ούτε γυναίκα ούτε παιδιά. Γιατί να τη νοιάξει άλλωστε; Μας ήξερε και από χτες; Ο σκοπός αγειάζει τα μέσα. Αλλά θα τη φτιάξω και αυτή καλά.

Θράσος εκείνος; Αντεπίθεση εγώ. Όχι που θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν ξέρω αν το έχουν καταλάβει οι δυο τους αλλά ο πόλεμος τώρα ξεκινά. Ευτυχώς που έχω τα παιδιά μου με το μέρος μου. Βλέπουν και εκείνα όπως εγώ το άδικο και από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό μου.

Δεν θα πληρώσω εγώ τον γεροντοέρωτα κανενός. Έχει κάθε δικαίωμα να είναι με όποια θέλει αλλά πρώτα θα τον γονατίσω και αν τα καταφέρει και επιβιώσει, ας περάσει καλά…

Αναστασία

Τα πιο σημαντικά