O Αντώνης Ρέμος βραβεύτηκε για το φιλανθρωπικό του έργο

6 Νοεμβρίου, 2017 11:33 ΠΜ
More videos

Σε κλίμα συγκίνησης και ελπίδας έγινε το πρωί της Παρασκευής η τιμητική εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ” για τον Αντώνη Ρέμο. Ο αγαπημένος τραγουδιστής, έχοντας στο πλευρό του την Υβόννη Μπόσνιακ βρέθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων και τιμήθηκε από την Πρόεδρο των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για την πρόσφορά του στο έργο του Συλλόγου και ανακηρύχθηκε «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα 2018-2020».

Ο «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα» (ή στα αγγλικά Artist for Hope) είναι ένας τίτλος που για πρώτη φορά καθιερώνει φέτος ο Σύλλογος και θα δίνεται για δύο χρόνια σε διακεκριμένους καλλιτέχνες που διαθέτουν το χάρισμα, την πρόθεση και τη δυναμική να προωθούν τα ιδεώδη και τους σκοπούς της “ΕΛΠΙΔΑΣ” και να ευαισθητοποιούν την κοινωνία σε θέματα που αφορούν αιματολογικά και ογκολογικά νοσήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Ο Αντώνης Ρέμος ήταν ο πρώτος που βραβεύτηκε με αυτόν τον τιμητικό τίτλο και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος. Όταν μάλιστα, η κύριά Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη του έδωσε το Δίπλωμα και την Τιμητική Πλακέτα της “ΕΛΠΙΔΑΣ”, εκείνος δήλωσε χαρακτηριστικά πως “θα το κρατήσει σαν προίκα για την κόρη του Ελένη”.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Πρόεδρος των Συλλόγων “ΕΛΠΙΔΑ” και “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, να καλωσορίζει τον Αντώνη Ρέμο και την σύζυγό του Υβόννη Μπόσνιακ στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική και συμβολική για τον Σύλλογο τη σημερινή μέρα και στη σύντομη ομιλία της να αναφέρεται στη συγκινητική και αθόρυβη προσφορά του καλλιτέχνη στον αγώνα του Συλλόγου εδώ και πολλά χρόνια. Ο Αντώνης και η Υβόννη φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά που βρέθηκαν εκεί και άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά όταν τον είδαν.

“Σήμερα τιμάμε έναν σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη τον Αντώνη Ρέμο! Έναν άνθρωπο ταλαντούχο, προικισμένο, αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους, που μεσουρανεί στη μουσική σκηνή της Ελλάδος για περισσότερο από δύο δεκαετίες με τεράστιες επιτυχίες… Η παρουσία του Αντώνη Ρέμου και όλων εσάς σήμερα στο Νοσοκομείο μας, δίνει μεγάλη χαρά και ενθάρρυνση σε ολόκληρη την οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ, στα παιδιά και τους γονείς τους, στα μέλη μας, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου. Ο χώρος αυτός αποτελεί το ορμητήριο του αγώνα μας κατά του παιδικού καρκίνου. Ενός αγώνα που φέτος συμπληρώνει 27 χρόνια διαρκούς προσπάθειας, μεγάλων στόχων, βημάτων μπροστά, που άλλαξαν τα δεδομένα της υγείας στη χώρα μας στο τόσο δύσκολο και ευαίσθητο κομμάτι της το οποίο αφορά τα παιδιά…”, είπε μεταξύ άλλων η κυρία Βαρδινογιάννη.

Και συμπλήρωσε: “Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που στον αγώνα μας αυτό έχει στρατευτεί ο Αντώνης Ρέμος. Όλα αυτά τα χρόνια και ο Αντώνης μας βοήθησε αθόρυβα και διακριτικά. Στάθηκε στο πλευρό μας και στο πλευρό των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που δεν ξεχνώ ποτέ είναι η ηχογράφηση που έκανε πριν πολλά χρόνια με ένα κοριτσάκι του Ξενώνα μας, την Χριστίνα από την Πρέβεζα, που τώρα έχει γίνει καλά και έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια, η οποία τότε στις δύσκολες στιγμές που περνούσε είχε ζητήσει να ηχογραφήσει ένα τραγούδι τραγουδώντας το μαζί με τον Αντώνη. Και αυτός αμέσως δέχτηκε και η ηχογράφηση έγινε δίνοντας στη Χριστίνα απέραντη χαρά και δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα της. Έναν αγώνα στον οποίο νίκησε!”

Στη συνέχεια, η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στον Αντώνη Ρέμο το Δίπλωμα και την Τιμητική Πλακέτα της “ΕΛΠΙΔΑΣ” καθώς και ένα αστέρι με το όνομά του για να το τοποθετήσει ο ίδιος στον “Toίχο των Αστεριών” πλάι στα αστέρια εκείνων που στηρίζουν με την αγάπη και τη δράση τους τον αγώνα του Συλλόγου για τα παιδιά του.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους ενός δεύτερου τραγουδιού που είχε ηχογραφήσει το 2005 ο Αντώνης Ρέμος με τον μικρό Ανδρέα ένα από τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ο Αντώνης Ρέμος συγκινημένος από τη θερμή υποδοχή και την τιμή που του κάνει η κυρία Βαρδινογιάννη και ο Σύλλογος “ΕΛΠΙΔΑ” όταν πήρε τον λόγο είπε: “Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς κυρία Μαριάννα-Ελπίδα Βαρδινογιάννη – γιατί θα έπρεπε να είχατε αλλάξει και το όνομα σας μετά από όσα έχετε προσφέρει. Σας αξίζει και το όνομα Ελπίδα δίπλα από το Μαριάννα το λέω όπως το νιώθω γιατί έχει γίνει συνώνυμο το όνομα Ελπίδα με το πρόσωπό σας. Πρέπει κάθε μέρα να τονίζουμε πόσο σημαντική είναι η υγεία των ανθρώπων αλλά στην κορυφή είναι η υγεία των παιδιών. Όπως είπε και ο Κωστής Παλαμάς έστω κι ένα παιδί να σωθεί υπάρχει Ελπίδα για το αύριο” και συνέχισε: “Συνεχίζω ως στρατιώτης σ’ αυτόν τον αγώνα του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ. Θα συνεχίσω να ενημερώνω τον κόσμο που ακόμα βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο ενημέρωσης για το τι σημαίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών. Μέσα από τη μουσική μου, μέσα από τις συναυλίες, τις εκδηλώσεις θα παροτρύνω τους φίλους μου, τα παιδιά αυτά που με αγαπούν και θα τους λέω ότι μόνο ευλογία έχετε να πάρετε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που μου δίνετε αυτή την ευλογία να συμμετάσχω ακόμα πιο ενεργά ακόμα πιο δραστήρια στον αγώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ και υπόσχομαι ότι και δημόσια και ιδιωτικά εγώ θα είμαι πιστός στρατιώτης σ’ αυτόν τον αγώνα για να σώσουμε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε!”.

Μετά την εκδήλωση ο Αντώνης Ρέμος και η Υβόννη Μπόσνιακ επισκέφτηκαν τους μικρούς ασθενείς της Μονάδας στα δωμάτιά τους, κουβέντιασαν μαζί τους και με τους γονείς και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στην τιμητική εκδήλωση για τον Αντώνη Ρέμο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, η Υποδιοικητής κυρία Άννα Ζωηρού, ο Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, Δρ. Στέλιος Γραφάκος, και μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» οι κυρίες: Μελίνα Δασκαλάκη, Τζωρτζίνα Έλληνα, Αθανασία Μαρινάκη, Αλίνα Μινέττα, Αικατερίνη Μεταξωτού, Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη, Αφροδίτη Πλακιωτάκη, Ντίνα Πριτσιβέλη, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου, Χριστίνα Τσατσάκη, Βίκυ Φιλίππου και Ντόρα Ψαλτοπούλου Δημοπούλου. Το Μαιευτήριο ΡΕΑ στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο καθηγητής Παναγιώτης Αποστολακόπουλος. Επίσης παραβρέθηκαν ο παραγωγός του Αντώνη Ρέμου, κύριος Γιώργος Κυβέλος, και η φίλη του Αντώνη Ρέμου και της Υβόννης Μπόσνιακ, κυρία Παυλίνα Κωσταγιού.

Δείτε το βίντεο

[tlife]

Ακολουθήστε μας στο facebook: