Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΟ Αγγελάκας ζητά να αποσύρει το τραγούδι «Γιορτή» από τη διδακτέα ύλη...

Ο Αγγελάκας ζητά να αποσύρει το τραγούδι «Γιορτή» από τη διδακτέα ύλη των θρησκευτικών

Η παρέμβαση της Εκκλησίας στο ζήτημα του καθορισμού της ύλης των Θρησκευτικών στα σχολεία και η αφαίρεση τραγουδιών και σκίτσων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ένα από τα τραγούδια που παραμένουν όμως στη διδακτέα ύλη του μαθήματος είναι και το “Γιορτή” σε στίχους Γιάννη Αγγελάκα και μουσική του συγκροτήματος “Τρύπες”.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης, με άρθρο-επιστολή υπό τον τίτλο “Πέρι της ταλαίπωρης μεταρρύθμιση στην Παιδεία”, στο tvxs.gr, ζητά την απόσυρση του εν λόγω τραγουδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

“Πριν από δύο μέρες παρακολούθησα λίγο καθυστερημένα από το διαδίκτυο μία απόκοσμη σουρεαλιστική εφιαλτική και θαρρείς θαμένη κάτω από τόνους ψυχοφάρμακα τηλεοπτική  εκπομπή της Τατιάννας απ’ όπου και ενημερώθηκα ότι και το τραγούδι μας ‘Γιορτή” συμπεριλαμβάνεται στα τραγούδια-στίχους κάποιου βιβλίου θρησκευτικών που θα διδάσκεται στα σχολεία.

Σήμερα διάβασα πως η “Συννεφούλα” του Διονύση Σαβόπουλου,ο “Μπαγάσας” του Άσιμου, κάποιες σοφές γελοιογραφείες, διηγήματα κ.α είχαν συμπεριληφθεί και αυτά στο εν λόγω βιβλίο και παρ’ολα αυτά κατόπιν επιθυμίας, άρα διαταγής, της Εκκλησίας κόπηκαν από την διδακτέα ύλη.

Θα ήθελα να ζητήσω από τον κύριο Υπουργό να αποσύρει από την διδακτέα ύλη και το τραγούδι μας “Γιορτή” (αν όντως υπάρχει τέτοια πρόταση).

Δεν θέλω να συμμετέχω σε εκπαιδευτικά πονήματα εάν αυτά χρειάζονται την έγκριση οποιουδήποτε ιερατείου. Ακόμα κι αν με εγκρίνουν αυτοί, δεν τους εγκρίνω εγώ γι’ αυτόν τον ρόλο”.

Το τραγούδι “Γιορτή”:

[alfavita] [tvxs]

Τα πιο σημαντικά