Ο Αϊφελ δεν έφτιαξε μόνο τον πύργο: Το παλιό εργοστάσιό του έγινε μοναδική έπαυλη!

28 Ιανουαρίου, 2015 2:30 ΜΜ
More videos

Δεν είναι ο περίφημος Πύργος, που αποτελεί το έμβλημα του Παρισιού, αλλά ακόμη και ένα εργοστάσιο που είχε κατασκευάσει ο Γκουστάβος Αιφελ εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για την «πόλη του φωτός».

Βέβαια, ο διάσημος μηχανικός και αρχιτέκτονας, που χάρισε στους Γάλλους το αξιοθέατο που δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο, δεν είχε τέτοια πλάνα για τη συγκεκριμένη δημιουργία του. Αυτός έφτιαξε απλά ένα εργοστάσιο. Εναν αιώνα αργότερα όμως, οι νέοι ιδιοκτήτες του οραματίστηκαν κάτι διαφορετικό κοιτάζοντάς το.

Αρχικά βέβαια σκόπευαν να κάνουν το εργοστάσιο εμπορικό χώρο. Οταν όμως διαπίστωσαν ότι είναι δύσκολο να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες άδειες, προτίμησαν να το μετατρέψουν σε μία μαγευτική τριώροφη έπαυλη.

Διατήρησαν αρκετές από τις αρχικές λεπτομέρειες της κατασκευής του Αιφελ, αλλά βάζοντας art deco πινελιές, έφτιαξαν έναν εντυπωσιακό χώρο για να ζει κανείς, με το φως να λούζει κάθε δωμάτιο. Παρόλα αυτά, αποφάσισαν τελικά να το πουλήσουν για 11,5 εκατομμύρια δολάρια, γιατί κατέληξαν ότι είναι πολύ μεγάλο σπίτι για εκείνους. Με τα έσοδα σκοπεύουν να κάνουν κάτι άλλο… μαγικό, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Να γυρίσουν όλο τον κόσμο με ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Αυτό το εντυπωσιακό loft ήταν ένα εργοστάσιο από τις αρχές του 20ου αιώνα και πήρε τη σημερινή του μορφή πριν από περίπου τρία χρόνια.

Η γυάλινη οροφή πάνω από το σαλόνι «ακουμπάει» στα ατσάλινα στηρίγματα της αρχικής κατασκευής. Σε αυτή υπάρχουν περσίδες που ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα.

Το σαλόνι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο βεράντες

Οι τέσσερις βεράντες είναι τεράστιες

Τα τρία πατώματα του σπιτιού είναι συνολικής έκτασης 929 τετραγωνικών μέτρων

Τα art deco φωτιστικά και τα διακοσμητικά από σφυρήλατο σίδερο δίνουν μία ιδιαίτερη γοητεία στην τραπεζαρία.

Στο αίθριο μπαίνει τόσο φυσικό φως, αρκετό για τον μικρό κήπο που υπάρχει εκεί

Η μία από τις τρεις κρεβατοκάμαρες

Ακόμη και τα μπάνια είναι εντυπωσιακά πολυτελή

Ο ιδιωτικός κινηματογράφος μπορεί να φιλοξενήσει 15 θεατές

Εχει ακόμη και εσωτερική πισίνα

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: