Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
διάφοραΟ «Αγιος των Σκύλων» από την Ιεράπετρα που έχει φροντίσει και γιατρέψει...

Ο «Αγιος των Σκύλων» από την Ιεράπετρα που έχει φροντίσει και γιατρέψει 500 αδέσποτα ζώα

Παγκόσμιο viral έχει γίνει ο οδοντίατρος από την Κρήτη που έχει εγκαταλείψει τα πάντα για να αφιερωθεί στο καταφύγιο ζώων που έφτιαξε στην Ιεράπετρα όπου έχε περιθάλψει και φροντίσει περίπου 500 σκυλάκια και γατάκια που δεν έχουν σπίτι.

Ο Κρητικός που είχε γίνει θέμα στην Daily Mail το 2015, όπου τότε μιλούσε για την απόφασή του να αφήσει την οδοντιατρική για να φροντίσει τα αδέσποτα ζώα που βρήκε στην χωματερή της Ιεράπετρας, την στιγμή που δεν είχε καθόλου χρήματα, σήμερα, τρία χρόνια μετά, όχι μόνο συνεχίζει να φροντίζει ζωάκια που βρίσκει εγκαταλελειμμένα στον δρόμο και μάλιστα πολλά από αυτά σε κακή κατάσταση, αλλά και να βρίσκει σπίτι σε πολλά ακόμη.

takisshelter1

Συνεχίζοντας να γιατρεύει γατούλες και σκύλους που έχουν τραυματιστεί ή έχουν χάσει κάποιο μέρος του σώματός του, γιατί κάποιοι ασυνείδητοι ήθελαν το κακό τους, ο Τάκης Προεστάκης εδώ και περίπου 4 χρόνια έχει υπό την φροντίδα του απροστάτευτα και γλυκύτατα πλάσματα, τα οποία μεγαλώνει με αγάπη και στην προσπαθεί να τους βρει νέο σπίτι, δίνοντας τα για υιοθεσία σε φιλόζωους (ακόμη και από το εξωτερικό) που θα τα φροντίσουν και θα τα αγαπήσουν όπως έκανε και εκείνος.

takis3

Ο  « Άγιος των σκύλων» όπως αλλιώς τον αποκαλούν έγινε λοιπόν για ακόμη μία φορά θέμα στα ξένα μέσα και συγκεκριμένα στο φιλοζωϊκό σάιτ The Dodo, που έχει 47 εκατομμύρια συνδρομητές στο YοuTube και 20 εκατομμύρια followers στο Facebook.

takis5

Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει την στιγμή που ο Τάκης Προεστάκης βρίσκει μικρά κουταβάκια στην χωματερή, τα οποία έχουν εγκαταλείψει μέσα σε κουβέρτες.

«Οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται που φρόντιζα τα σκυλάκια στην χωματερή, μερικοί μάλιστα με απειλούσαν», είπε ο ίδιος στο The Dodo μιλώντας για το πως αποφάσισε να φτιάξει την μη κερδοσκοπική οργάνωση με όνομα «Τakis Shelter» (Το καταφύγιο του Τάκη).

takis8

«Δεν είχα λεφτά, έλεγα θα πουλήσω το καταφύγιο, αυτό ήταν. Μετά ένα θαύμα έγινε. Ενας ρεπόρτερ έγραψε για μένα (σσ. εννοεί το άρθρο στην Daily Mail) και τότε φιλόζωοι άρχισαν από όλον τον κόσμο να κάνουν δωρεές στο καταφύγιο μου», ανέφερε ο Κρητικός στο The Dodo, σημειώνοντας πως συνηθίζει να κοιμάται στο σπίτι του μαζί με τα πιο τραυματισμένα ζωάκια που δεν μπορούν ακόμη να μείνουν στο καταφύγιο.

Πάντως το έργο του δεν είναι εύκολο. Ο Τάκης δουλεύει 20 ώρες την μέρα.

takis6

Ξεκινά να δουλεύει στις 8 το πρωί και κοιμάται από τις 2 μέχρι τις 6 το πρωί. Το πάρτι ξεκινάει λίγο μετά τις 6, λοιπόν, καθώς τότε τα ταΐζει. Μετά τα ζωάκια χαλαρώνουν όλο το πρωί και κάνουν σκανταλιές όλο το βράδυ.

Τέλος συγκινητική είναι και η ιστορία του Χούγκο, ενός παράλυτου σκύλου που δεν μπορούσε να σταθεί καθόλου στα πόδια του, ούτε καν να ορθοποδήσει. Ολοι έλεγαν στον Τάκη να τον αφήσει στην μοίρα του, ωστόσο ο Κρητικός τον βοήθησε και μετά από πολύ καιρό κατάφερε το ακατόρθωτο… να περπατήσει ξανά.

takis7

«Θέλω όλα τα σκυλάκια να βρίσκουν ένα σπίτι, ώστε να μπορώ να βοηθώ κι άλλα», είπε ο Κρητικός στο The Dodo, προσθέτοντας πως έχει σώσει περίπου 500 σκυλάκια έως σήμερα.

Δείτε το βίντεο στο The Dodo:

Guy Gives Up Everything To Save Stray Dogs

This guy gave up everything he owned to save hundreds of stray dogs ???

Δημοσιεύτηκε από The Dodo στις Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Τα πιο σημαντικά