Ο 81χρονος Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι ο δεύτερος άνθρωπος που έκανε το εμβόλιο στον κόσμο

8 Δεκεμβρίου, 2020 4:02 ΜΜ
More videos

Φέρει το όνομα του μεγάλου βάρδου της Μεγάλης Βρετανίας ο 81χρονος Ουίλιαμ Σάιξπηρ, που γράφει και αυτός ιστορία, 16 αιώνες μετά τον μεγαλύτερο θεατρικό συγγραφέα του κόσμου. Είναι ο πρώτος άνδρας στον κόσμο που εμβολιάζεται κατά του κορονοϊού και ο δεύτερος άνθρωπος παγκοσμίως.

Είναι ο δεύτερος ασθενής στον κόσμο που έλαβε το πρωτοποριακό εμβόλιο καθώς οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πρώτους τους οίκους ευγηρίας.

Ποιος είναι ο …Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ έχει καταγωγή από το Warwickshire, μια μη-μητροπολιτική κομητεία της Αγγλίας στην περιφέρεια Δυτικά Μίντλαντς. Πρωτεύουσα της κομητείας είναι το Ουόρικ, αλλά η μεγαλύτερη πόλη της είναι το Νανίτον. Η κομητεία είναι γνωστή από το ότι σε αυτήν βρίσκεται το Στράτφορντ-απόν-Έιβον, η γενέτειρα του Σαίξπηρ.

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ έκανε το εμβόλιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κόβεντρι σήμερα το πρωί.

Ο ασθενής, 81 ετών και οι φίλοι του τον φωνάζουν απλώς Μπιλ είναι ένας ακόμα Σαίξπηρ που γράφει ιστορία. Εμβολιάστηκε αμέσως μετά την 90χρονη Μάργκαρετ Κίναν που έγινε στα 90 της viral, σαν ο πρώτος άνθρωπος παγκοσμίως που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού.

Συγκινημένος ο υπουργός Υγείας

Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock δήλωσε σήμερα ότι πρόκειται για μια “V-Day” – την έναρξη του μεγαλύτερου προγράμματος μαζικού εμβολιασμού του NHS. Τα εμβόλια θα χορηγηθούν σε δεκάδες νοσοκομεία σε όλη τη χώρα από σήμερα σε ηλικιωμένους, το προσωπικό του NHS και τους εργαζόμενους στο οίκους φροντίδας.

Ο κ. Hancock λέει πως είναι “το φως στο τέλος της σήραγγας” για πολλούς. “Αισθάνομαι αρκετά φορτισμένος συναισθηματικά να βλέπω αυτές τις φωτογραφίες μετά πό μια τόσο δύσκολη χρονιά”, είπε ο υπουργός Υγείας.

Η νοσοκόμα Matron May Parsons, μέλος του υγιειονομικού προσωπικού της Βρετανίας χορήγησε το εμβόλιο στους δύο πρώτους ασθενείς σήμερα το πρωί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της NHS England Sir Simon Stevens επαίνεσε όλους όσους συμμετείχαν στην παροχή του νέου προγράμματος εμβολίων.

“Λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη διάγνωση της πρώτης περίπτωσης αυτής της νέας ασθένειας, το NHS έχει παραδώσει τον πρώτο κλινικά εγκεκριμένο εμβολιασμό Covid-19 – αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα”, δήλωσε ο Sir Simon.

“Ένα θερμό ευχαριστώ απευθύνεται σε όλους που το έκαναν πραγματικότητα – τους επιστήμονες και τους γιατρούς που δούλεψαν ακούραστα και στους εθελοντές που συμμετείχαν ανιδιοτελώς στις δοκιμές. Έχουν επιτύχει σε μήνες αυτό που συνήθως παίρνει χρόνια.

“Οι συνάδελφοί μου σε όλη την υπηρεσία υγείας είναι σωστά υπερήφανοι για αυτήν την ιστορική στιγμή καθώς οδηγούμε στην ανάπτυξη του εμβολίου PfizerBioNTech.Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη Μάργκαρετ, την πρώτη μας ασθενή που έλαβε το εμβόλιο στο NHS”, είπε.