Ο 11χρονος Διονύσης βγήκε νικητής – Το «ευχαριστώ» της μαμάς για την επανασυγκόλληση του ώμου

7 Μαρτίου, 2022 10:13 ΜΜ
More videos

Πριν από ένα μήνα συγκινηθήκαμε με την είδηση ότι οι γιατροί κατάφεραν να επανασυγκολλήσουν  τον ώμο του 11χρονου Διονύση από την Ζάκυνθο όταν ακρωτηριάστηκε μετά από βαρύτατο τραυματισμό του ενόσω βρισκόταν στο χωράφι με τον μπαμπά του.

ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 11ΧΡΟΝΟΥ

Ο 11χρονος  πλησίασε στο τρακτέρ το οποίο ήταν σε λειτουργία, καθώς ο πατέρας του ράντιζε, και άγνωστο ακόμα πώς, το χέρι του μπλέχτηκε στον άξονα, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί από τον ώμο.

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το χέρι του, όμως τα δύσκολα για το αγοράκι δεν έχουν περάσει. Πλέον σειρά παίρνει η νοσηλεία σε κέντρο αποκατάστασης, με το κόστος να είναι ιδιαίτερα υψηλό.

ΤΟ “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Ένα ειλικρινές και μεγάλο «ευχαριστώ» εκφράζει η μητέρα του 11χρονου Διονύση, με δηλώσεις της στο imerazante.gr. Μπορεί η επέμβαση επανασυγκόλλησης του χεριού (από το ύψος του ώμου) να στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία – ήταν μάλιστα η πρώτη που έγινε στη χώρα μας σε παιδί στο ύψος του ώμου – ωστόσο το παιδί θα χρειαστεί να νοσηλευτεί σε κέντρο αποκατάστασης προκειμένου, το χέρι του να γίνει και πάλι πλήρως λειτουργικό.

Να σημειωθεί ότι το παιδί νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο και όταν κριθεί από τους γιατρούς ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο, θα πρέπει να ακολουθήσει η νοσηλεία του σε κέντρο αποθεραπείας. Για αυτή, λοιπόν, τη διαδικασία, απαιτείται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο η οικογένεια του μικρού δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει και οι Μητροπολίτες καλούν το ζακυνθινό να βοηθήσει τον μικρό Διονύση.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Ζακύνθου, την ομάδα των ιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, την ομάδα των ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και νοσοκομείων, τους τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ και τους χειριστές του C-130 για την πολύτιμη συμβολή όλων τους σε ένα πρωτόγνωρο ιατρικό θαύμα.

Θέλω επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους Ζακυνθινούς για το άμεσο και ειλικρινές ενδιαφέρον τους καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλας μας, σε αυτόν τον δύσκολο και μακρύ αγώνα, με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του Διονύση.”

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ 11ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ

“Τέλος επιθυμώ να ενημερώσω κάθε ενδιαφερόμενο, πως σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, ανοίχθηκε ήδη τραπεζικός λογαριασμός (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΙΒΑΝ GR0201103450000034500987283) στήριξης της προσπάθειας ίασης και αποκατάστασης του παιδιού μας.» εξηγεί η μαμά του.

Πηγή: imerazante.gr