Ντροπή: Βασάνισαν και σκότωσαν φώκια στην παραλία Πέτρα της Λέσβου

10 Ιουνίου, 20217:26 ΜΜ
More videos

Για ένα αποτρόπαιο περιστατικό, που δυστυχώς είναι πολύ συνηθισμένο στη χώρα μας, κάνει λόγο    ο γνωστός ιχθυολόγος κ. Λοβέρδος Στελακάτος Χρήστος Λοβερδος Στελακατος Χρηστος και έχει να κάνει με μια νεκρή θαλάσσια φώκια. Μια φώκια, είδος προστατευόμενο, που βρέθηκε από πολίτη βασανισμένη και σκοτωμένη στην παραλία Πέτρα στη Λέσβο.

Όπως ο ίδιος λέει το σημάδι της δολοφονίας της είναι το σκοινί, το οποίο πέρασαν γύρω από την ουρά της. Και αναφέρει ότι θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει νεκροψία για να σιγουρευτούν τα αίτια θανάτου ενός τόσο σημαντικού θηλαστικού.

Ο ιχθυολόγος κ. Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος έγινε γνωστός όταν είχε καταγγείλει τη χρήση χημικών ουσιών σε ιχθυοκαλλιέργειες καθώς και άλλες πρακτικές (φορμόλη, σάπιες τροφές για ψάρια) της εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ. Επιπλέον είχε καταγγείλει ότι οι εντατικές ιχθυοκαλλιέργειες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας προκαλούσαν σοβαρή περιβαλλοντική ζημιά.

Ο κ. Στελακάτος, ο οποίος εργαζόταν στην ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ για 13 χρόνια, είχε ισχυριστεί ότι απολύθηκε όταν εξέφρασε τη διαφωνία του σε σχέση με τις πρακτικές της εταιρείας.

Η εταιρεία κατέθεσε αγωγή με την οποία του ζητούσε το ποσό του 1.000.0055 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη καθώς και μηνύσεις από τους υπαλλήλους της εταιρείας. Ο κ. Στελακάτος, μετά τη δίκη στο μονομελές πλημμελειοδικείο Ηουμενίτσας, τελικά αθωώθηκε.

  

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News