«Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη Βουλή»: Το σκληρό σχόλιο του ΚΚΕ για Ζελένσκι

7 Απριλίου, 2022 2:46 ΜΜ
More videos

«Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη #βουλή και την ομιλία #Ζελένσκι, με τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟϊκές οδηγίες και δεσμεύσεις.

Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ!», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο του για τη σημερινή παρέμβαση τΖελένσκι στη Βουλή ξεσπώντας για την ομιλία στρατιώτη του ναζιστικού τάγματος Αζόφ μέσα στην ελληνική Βουλή.

Σφοδρή επίθεση Κουτσούμπα σε Ζελένσκι: «Δεν θα είμαστε στη Βουλή σήμερα, δεν γίνεται να τον χειροκροτήσουμε»
Νωρίτερα ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», είχε υπογραμμίσει πως οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν θα είναι σήμερα παρόντες στη Βουλή για την ομιλία του Ζελένσκι, λέγοντας ότι θα ήταν αδιανόητο να χειροκροτήσουν έναν πολιτικό που έχει κηρύξει στελέχη του ΚΚΕ ανεπιθύμητους στην Ουκρανία, απλά γιατί έδωσαν το «παρών» σε συγκέντρωση αντιπολιτευόμενου κόμματος. Παράλληλα τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει κηρύξει παράνομο το Κομμουνιστικός Κόμμα της Ουκρανίας, όπως και τα περισσότερα κόμματα που τον αντιπολιτεύονται.

Έσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τόνισε ότι «με τον Πούτιν είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα», φέρνοντας σαν παράδειγμα τη ρωσική επέμβαση στο Καζακστάν.

Υπογράμμισε ότι είναι αντίθετος με τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και ότι αυτές έγιναν κατόπιν πιέσεων από το ΝΑΤΟ.