Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΝτράφι Πεντέλης: Εθελοντές διασώζουν σκύλους που τους παράτησαν πίσω οι ιδιοκτήτες τους

Ντράφι Πεντέλης: Εθελοντές διασώζουν σκύλους που τους παράτησαν πίσω οι ιδιοκτήτες τους

Την ώρα που κάποιοι τρέχουν να φύγουν για να γλυτώσουν από τις φωτιές που καίνε την Αθήνα αυτές τις μέρες αφήνοντας πίσω στα σπίτια τους τους «καλύτερους» φίλους τους, κάποιοι άλλοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να πάνε εκεί και να σώσουν αυτά τα πλάσματα ώστε να μην καούν ζωντανά και με φριχτό τρόπο.

Η διάσωση που βλέπετε πιο κάτω, από το προφίλ της Emily Paraksenidou (Emily Strange), έγινε από απλούς εθελοντές, στην οδό Κωνσταντίνου Καβάφη, στο Ντράφι στην Πεντέλη. Μπήκαν σε σπίτι και διέσωσαν σκυλάκι όπου είχε μείνει σε ένα μπαλκόνι μόνο του, με τη μοίρα του προδιαγεγραμμένη καθώς ήταν ζήτημα χρόνου να καεί.

foties penteli diasosi skylakos diasosi

Και επειδή δεν θέλουμε να λέμε πάντα το χειρότερο, ας σκεφτούμε ότι οι άνθρωποι του ζώου απλά βρίσκονταν κάπου και δεν μπόρεσαν να γυρίσουν να πάρουν το ζώο. Όμως εδώ θα έρθει η ερώτηση: Πώς μπόρεσαν οι εθελοντές να πάνε και εκείνοι δεν μπόρεσαν; Και αν δεν μπορούσαν εκείνοι, ας πούμε για κάποιον λόγο υγείας, δεν υπήρχε κανείς δικός τους να ειδοποιηθεί να πάει να πάρει αυτή την ψυχούλα; Δεν γίνεται να μην τις κάνεις αυτές τις ερωτήσεις και άλλες τόσες.

Τα γράφουμε αυτά και δυστυχώς το μυαλό μας πηγαίνει στο άσχημο σενάριο γιατί η πραγματικότητα έχει δείξει ότι η πλειοψηφία των ζώων σε τέτοιες περιπτώσεις (φωτιές, σεισμοί, πλημμύρες) δυστυχώς είναι θύματα εγκατάλειψης και αδιαφορίας από μέρους των κηδεμόνων τους. Και αυτό μας λυπεί αφάνταστα. Γιατί στα πολύ δύσκολα φαίνεται το πόσο πραγματικά υπολογίζεις τον άλλον και το πώς νιώθεις πραγματικά για αυτόν.

Μακάρι να ήμασταν και εμείς τόσο πιστοί όσο είναι οι τετράποδοι φίλοι μας πιστοί σε εμάς. Γιατί εκείνοι είναι πιστοί μέχρι το τέλος.

Πηγή: petpet.newsΤα πιο σημαντικά