Ντόρα σε Καπουτζίδη: «Ο γάμος γίνεται μόνο ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα»

22 Δεκεμβρίου, 202112:05 ΜΜ

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του Γιώργου Καπουτζίδη για τα δικαιώματα ομόφυλων ζευγαριών, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε πως το πιο σημαντικό στην ανατροφή των παιδιών είναι η αγάπη.

«Υπάρχει απάντηση σε όλο αυτό, η οποία δεν είναι άλλη από τον νόμο τον οποίο ψηφίσαμε σχετικά με την αναδοχή. Αν μιλήσουμε για τον πολιτικό γάμο σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια, η κοινωνία είναι άραγε έτοιμη να δεχτεί αυτόν τον γάμο; Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα για να ήμουν ξεκάθαρη. Προσωπικά θα το ψήφιζα ώστε να περάσει, αλλά νομίζω ότι είμαι μια μικρή μειοψηφία», δήλωσε.

Στη συνέχεια η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε τον προβληματισμό της: «Η λέξη γάμος είναι το πρόβλημα. Ο γάμος είναι κάτι μεταξύ άντρα και γυναίκας και το επιχείρημα αυτό για την αναδοχή ήταν ακριβώς το επιχείρημα που χρησιμοποίησα εγώ».

«Έχω πάει σε ιδρύματα με εκατοντάδες κακοποιημένα παιδιά από τους γονείς τους. Δεν υπάρχει φοβερότερο πράγμα. Αν η κοινωνία σε έχει κρίνει ικανό να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί, το παιδί θα είναι χίλιες φορές καλύτερο όταν παίρνει αγάπη από το να μπει σε αυτή την εξίσωση», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Mega.

Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Γιώργος Καπουτζίδης συμμετείχε σε μια ομιλία τίτλο «Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον» για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού – ταυτότητας και έκφρασης φύλου του υπουργείου Δικαιοσύνης, και, μεταξύ άλλων, ο γνωστός σεναριογράφος έθεσε σειρά ερωτημάτων για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών απευθυνόμενος και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News