Ντόρα Μπακογιάννη: «Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή»

Σεπτέμβριος 10, 2017 7:00 ΠΜ
More videos

Το πρόβλημα της χώρας είναι η μηδενική αξιοπιστία του κ. Τσίπρα» ανέφερε, σε συνέντευξή της στη «Νέα Σελίδα», η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική παρατήρηση, είπε ότι δεν είναι οξύμωρη η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εύχεται την έλευση επενδύσεων και το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης σύντομα και ταυτόχρονα να ζητά εκλογές, καθώς η ΝΔ εύχεται και εργάζεται για την έλευση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, «όμως έχει υποχρέωση να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό: Όλες οι επενδύσεις που είχαν ξεκινήσει επί κυβερνήσεως της ΝΔ, δυόμισι χρόνια μετά καρκινοβατούν».

«Πιστεύουμε ότι χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή, διότι η χώρα δεν αντέχει να χάσει άλλο χρόνο. Η Ευρώπη έχει μπει σε μία περίοδο ανάπτυξης και εμείς αδυνατούμε να ακολουθήσουμε. Δεν αντέχουμε άλλες ιδεοληψίες και εμμονές. Η χώρα χρειάζεται μία συνεκτική και αποφασισμένη κυβέρνηση, με όραμα και σχέδιο, η οποία θα φέρει επενδύσεις, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και έτσι θα μπορέσει να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα στον ελληνικό λαό» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι η επίτευξη αυτοδυναμίας είναι εφικτή «από την ώρα που θα συνεχίσουμε την πορεία της αλήθειας, την πορεία της υπευθυνότητας, και θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας για την Ελλάδα του 21ου αιώνα».

Ερωτηθείσα για την Κεντροαριστερά, έκανε λόγο για τη χρεία της ευρύτερης δυνατής πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας, ώστε να ξεπεράσει οριστικά την κρίση η χώρα, τόνισε ότι «η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα δημιουργούν πεδίο σύγκλισης» και ευχήθηκε στην Κεντροαριστερά «να πετύχει τη συνοχή της και να καταφέρει να καταστεί σοβαρός ευρωπαϊκός πυλώνας σταθερότητας στον χώρο της».

Τέλος, σε ερώτηση εάν θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθήνας, καθώς δημοσιεύματα τη φέρουν να «μετακομίζει στις Βρυξέλλες», η κ. Μπακογιάννη είπε ότι «βεβαίως και θα ζητήσω τη στήριξη των πολιτών, οι οποίοι διαχρονικά με έχουν στηρίξει και τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ».

[neaselida]