Ντόναλντ Τραμπ: «Ευλογία από τον Θεό ότι κόλλησα κορονοϊό»

8 Οκτωβρίου, 2020 10:01 ΠΜ
More videos

«Μου έδωσαν Regeneron και ήταν απίστευτο, ένιωσα αμέσως καλά» δήλωσε σε νέο διάγγελμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος και υποσχέθηκε ότι θα διανείμει το φάρμακο δωρεάν.

Διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό απηύθυνε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από τη διάγνωσή του με κορονοϊό και τη νοσηλεία του στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο «Ουόλτερ Ριντ».

Όπως είπε επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, ενώ δεν ήταν υποχρεωτικό.

«Υποθέτω πως με αναγνωρίζετε, είμαι ο αγαπημένος σας πρόεδρος. Επέστρεψα στον Λευκό Οίκο μετά από τέσσερις ημέρες στο “Ουόλτερ Ριντ”, δεν ήταν υποχρεωτικό, θα μπορούσα να είχα μείνει στον Λευκό Οίκο αλλά οι γιατροί είπαν “ας το κάνουμε” και είπα “εντάξει, θα μου πείτε τι πρέπει να κάνω και θα το κάνω”» τόνισε αρχικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο των Αμερικανών γιατρών και νοσηλευτών, επαναλαμβάνοντας, για μια ακόμα φορά, το αγαπημένο του σύνθημα «η Αμερική είναι σπουδαία».

«Πρόκειται για σπουδαίους επαγγελματίες όχι μόνο στο “Oυόλτερ Ριντ”, αλλά σε όλη τη χώρα έχουμε τους καλύτερους γιατρούς, τις καλύτερες νοσοκόμες. Έχουμε υπέροχους ανθρώπους είμαστε μια υπέροχη χώρα» υπογράμμισε.

Ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στη φαρμακευτική αγωγή που έλαβε για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι ήταν «ευλογία από τον Θεό» που κόλλησε.

«Έμεινα εκεί τέσσερις μέρες και μου έδωσαν το φάρμακο Regeneron και άλλα επίσης αλλά νομίζω πως αυτό ήταν το “κλειδί”. Ήταν απίστευτο, ένιωσα αμέσως καλά. Έχουμε το Regeneron και ένα παρόμοιο φάρμακο από την “Eli Lilly”. Προσπαθούμε να τα κάνουμε διαθέσιμα για όλους, για επείγουσες ανάγκες» σχολίασε.

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στα εμβόλια που αναπτύσσονται, σχολιάζοντας πως «έχουμε πολλές εταιρείες που ετοιμάζουν εμβόλια και είναι στο τελικό στάδιο, θα έχουμε ένα εμβόλιο πολύ σύντομα, νομίζω ότι θα έπρεπε να το έχουμε πριν από τις εκλογές αλλά εμπλέκονται πολιτικά κίνητρα, θέλουν όλοι να παίξουν το παιχνίδι τους και θα βγει αμέσως μετά τις εκλογές, το καταφέραμε. Κανένας Πρόεδρος δεν έχει πιέσει όσο εγώ για αυτό».

«Θέλω όλοι να λάβουν την ίδια θεραπεία με τον Πρόεδρό τους γιατί νιώθω υπέροχα, νιώθω τέλεια. Λοιπόν, πιστεύω ότι ήταν μια ευλογία από τον Θεό ότι το κόλλησα. Το κόλλησα, άκουσα γι’ αυτό το φάρμακο και είπα “αφήστε με να το πάρω” -ήταν δική μου πρόταση- και είναι απίστευτο πώς λειτούργησε» τόνισε.

Και υπογράμμισε:

«Θέλω να έχετε κι εσείς ό,τι και εγώ και θα σας το προσφέρω δωρεάν, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε γι’ αυτό».
Τέλος, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει για μια ακόμα φορά την Κίνα για τον κορονοϊό.

«Δεν ήταν δικό σας φταίξιμο αυτό που έγινε, είναι ευθύνη της Κίνας η οποία θα πληρώσει μεγάλο τίμημα. Η Κίνα θα πληρώσει για αυτό που έκανε στον κόσμο» υποστήριξε.